r
Nosalty Logó

Almás rakott kelkáposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Almás rakott kelkáposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1546 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 6182 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2508.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    969 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1001.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    333 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    512 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    2642 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    1688 micro
Összesen 1546 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    258.8 g

Zsír

  • Összesen
    272.8 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10034.9 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    2827 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    770 mg
  • Foszfor
    3874 mg
  • Nátrium
    2225 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    697.7 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    4007.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2399 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1062 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    1332 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2050 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1478 micro
  • α-karotin
    677 micro
  • β-karotin
    10569 micro
  • β-crypt
    182 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    6753 micro
Összesen 6182 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    224 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát külső leveleitől megszabadítva, torzsáját kivágva felaprítjuk, ételízesítős, köménymagos vízben felteszük főni (kb. forrástól számítva 20 perc).
  2. Olajon a felkockázott vöröshagymát és a kicsire vágott fokhagymát kevés sóval, fedő alatt, puhára pároljuk, tűzről levesszük, beletesszük az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, beletesszük a kicsumázott, vékonyra felkarikázott zöldpaprikát, a lehéjazott, feldarabolt paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, és visszatesszük a tűzre kis lángra. Ha levet enged, beletesszük a darált húst, és amíg mindenütt a hús fehér nem lesz, néhány keverés mellett főzzük. Ha kész, beletesszük a zöldfűszereket felaprítva, és mivel enged levet a paprika és paradicsom, fedő alatt kis lángon (kb. 150 fokon, 45 percig) főzzük tovább a darálthúsos pörköltet. Néha kóstoljuk meg, lehet még ízesíteni, majd kikapcsoljuk, ha kész.
  3. A pörkölt feltevésekor egy fazékba vizet és sót teszünk, felforraljuk, és egy fakanálra aggatva a zacskókat, kifőzzük a rizst, majd lecsepegtetve tálba borítjuk (dobozon a főzési idő, forrástól számítva kb. 15 perc ).
  4. A kelkáposztát is leszűrjük, és egy másik tálba szedjük ki.
  5. Ha kóstolás alapján kész a pörkölt, megfőtt a rizs és a kelkáposzta, akkor az almákat fogjuk kicsumázni, felkarikázni vékonyra.
  6. Lereszeljük a sajtot, jól átkeverjük a krémfölt, két kicsi vagy egy nagyobb tepsibe rétegezzük a hozzávalókat: két sor almakarika, rátesszük a pörköltet, hogy ellepje, rátesszük a rizst úgy, hogy mindenütt betakarja , majd a leszűrt kelkáposztát, újra egy réteg rizs következik, erre jön két sor alma, leöntjük a krémföllel úgy, hogy mindenhova jusson, és ellepje az alatta lévő rétegeket, majd megszórjuk a reszelt sajttal egyenletesen.
  7. Előmelegített sütőbe téve addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad, illetve kissé aranybarna színű nem lesz
  8. Kivesszük, kissé hagyjuk hűlni, hogy éles késsel fel tudjuk kockázni, és tálaláskor almaszeletekkel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7841
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 30.

Ajánló

Aki nagyobb családot lát el finom étellel, teheti egy nagy tepsibe, és bármilyen sajtot, amit szeretnek, használhat hozzá. Én edámit használtam, és a finom ízt, a kifejezetten finom zamatos-édes alma adta meg az egész ételnek:-)) Természetesen nem csak zacskós, hanem a szokásos módon elkészült párolt rizzsel is készülhet. Előtte finom gombócleves volt, ezért mivel az laktató, így az aznapi, és másnapi ebéd ötlete is megvolt, illetve már maga az étel is:-)) A finom leves után elég volt a kisebb tepsi rakott almás - kelkáposzta. Finom házi szörp, aki szereti, természetesen finom bor.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás rakott kelkáposzta
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon szeretjük a rakott kelt, több változatban is. Az egyik kedves ismerőstől nagyon finom, édes almát kaptunk, de nem starking, azt nem szeretjük. Azt gondoltam, hogy mi lenne, ha a szokásos rakott kelt ezzel a finom almával rétegezve készíteném el. Nekünk nagyon ízlett, sikerült az ötletem:-)) Mivel másnapra is szerettem volna, hogy maradjon az ételből, ezért két kisebb tepsibe készítettem el. Pont az elkészítés alatt volt itt a barátnőm, akinek 9 gyermeke van, és kíváncsian nézte, hogy a megszokott receptet, mivel fogom és hogy változtatni. Két nap múlva hívott, a gyermekeinek is tetszett ez a rakott kel változat. Nagyon örültem neki, így cserélgetünk mi recepteket. :-)) Ennyi a történet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek