Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott kínai kel bulgurral

Rakott kínai kel bulgurral
Rakott kínai kel bulgurral
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akciós volt a kínai kel, így nem lehetett otthagyni a boltban. Másnap ez sült ki belőle. Szerintem barna rizzsel, kuszkusszal, de talán még kölessel is szuper lenne. A családnak nagyon ízlett, nálunk rendszeres étel lesz az asztalon. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát az extra szűz olívaolajon picit megfonnyasztjuk, majd rátesszük a darált húst, ügyelve arra, hogy picit levesesebb legyen. Befűszerezzük.
  2. Közben leveleire szedjük a kínai kelt, alaposan átmossuk. Előveszünk egy tepsit, nagyon vékonyan kikenjük zsiradékkal, -nálam ez is extra szűz olívaolaj volt-.
  3. Mikor megfő a hús, hozzáadjuk a nyers bulgurt (ezért volt fontos, hogy picit több víz legyen rajta).
  4. Majd kb. 5 perc múlva elzárjuk, hozzákeverjük a tejfölt, és elkezdjük rétegesen pakolni a tepsibe a kínai kelt, majd a húst. A tetejére reszelt sajtot szórunk, és vékony paradicsom szeleteket vágunk.
  5. 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1500 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 622
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

bnézsu

Mióta szakács: 2014.06.19.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kínai kel rakottan, bulgurral rakott kínai kel, kínai kel rakottas

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

726
olívaolaj 10 ml
vöröshagyma 100 g
darált sertéshús 710 g
bulgur 200 g
paradicsom 230 g
kínai kel 850 g
tejföl 150 g
füstölt sajt 100 g
0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fokhagymakrém 1 ek