r
Nosalty Logó

Rakott karfiol kicsit másképp

Rencsike
Rakott karfiol kicsit másképp
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Karfiol előkészítése

Rizs előkészítése

Szósz előkészítése

Összeállítás

769
Kalória
25.7g
Fehérje
74.5g
Szénhidrát
40.8g
Zsír
237.3g
Víz
79.4g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Karfiol előkészítése

Rizs előkészítése

Szósz előkészítése

Összeállítás

Összesen 769 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Karfiol előkészítése

Rizs előkészítése

Szósz előkészítése

Összeállítás

Összesen 3076 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Karfiol előkészítése

Rizs előkészítése

Szósz előkészítése

Összeállítás

Összesen 134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    237.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    329 micro
  • β-karotin
    1041 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1098 micro
Összesen 769 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.6 g

Zsír

  • Összesen
    163.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3585.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1226 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    298 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    949.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    387 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    354 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    960 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    1314 micro
  • β-karotin
    4164 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4392 micro
Összesen 3076 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

Karfiol előkészítése

  1. A karfiolt és a brokkolit rózsákra szedjük, megmossuk, majd delikátos vízben addig főzzük, amíg majdnem teljesen megpuhul.
  2. Leszűrjük, kicsit átmossuk hideg vízzel, hogy ne főjön tovább. Félretesszük kicsit, amíg a többi hozzávalót is előkészítjük.

Rizs előkészítése

  1. Ezzel egy időben a rizst is feltesszük főni, ugyanúgy kis delikátos vízben. A rizs főzési ideje a fajtától függően eltérő, (én 15 percig főztem). Ha megfőtt, leszűrjük, és félretesszük, amíg a szószt előkészítjük.

Szósz előkészítése

  1. A hagymát és a répát kis kockára vágjuk, és kevés olajon egyszerre megpirítjuk kicsit.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket, sót, borsot, fűszerpaprikát, kis delikátot ízlés szerint, majd felöntjük vízzel.
  3. Egy villával belekaparjuk a konzervünket (de lehet persze darált hússal is), és az egészet összerottyantjuk. Mintha csak egy pörköltet csinálnánk. 10 perc alatt kész is.

Összeállítás

  1. Egy merőkanál szaftot rakunk a tepsink aljára, majd erre tesszük rá a rizst.
  2. A rizsre ráöntjük a maradék szószt. Aztán jöhet rá a karfiol és a brokkoli.
  3. A tejfölt kikavarjuk egy tálban kevés borssal és delikáttal, majd ezt a keveréket szépen eloszlatjuk az ételünkön.
  4. A tetejére ráreszeljük a sajtot, és kb. 200 C°-on, 40 percre mehet az előmelegített sütőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Az egyik kedvenc ételem. Sokszor meg szoktam csinálni ebben a formában.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek