r
Nosalty Logó

Rakott karfiol kicsit másképp

Rencsike
Rakott karfiol kicsit másképp
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Karfiol előkészítése

Rizs előkészítése

Szósz előkészítése

Összeállítás

769
Kalória
25.7g
Fehérje
74.5g
Szénhidrát
40.8g
Zsír
237.3g
Víz
79.4g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Karfiol előkészítése

Rizs előkészítése

Szósz előkészítése

Összeállítás

Összesen 769 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Karfiol előkészítése

Rizs előkészítése

Szósz előkészítése

Összeállítás

Összesen 3076 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Karfiol előkészítése

Rizs előkészítése

Szósz előkészítése

Összeállítás

Összesen 134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    237.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    329 micro
  • β-karotin
    1041 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1098 micro
Összesen 769 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.6 g

Zsír

  • Összesen
    163.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3585.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1226 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    298 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    949.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    387 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    354 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    960 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    1314 micro
  • β-karotin
    4164 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4392 micro
Összesen 3076 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

Karfiol előkészítése

  1. A karfiolt és a brokkolit rózsákra szedjük, megmossuk, majd delikátos vízben addig főzzük, amíg majdnem teljesen megpuhul.
  2. Leszűrjük, kicsit átmossuk hideg vízzel, hogy ne főjön tovább. Félretesszük kicsit, amíg a többi hozzávalót is előkészítjük.

Rizs előkészítése

  1. Ezzel egy időben a rizst is feltesszük főni, ugyanúgy kis delikátos vízben. A rizs főzési ideje a fajtától függően eltérő, (én 15 percig főztem). Ha megfőtt, leszűrjük, és félretesszük, amíg a szószt előkészítjük.

Szósz előkészítése

  1. A hagymát és a répát kis kockára vágjuk, és kevés olajon egyszerre megpirítjuk kicsit.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket, sót, borsot, fűszerpaprikát, kis delikátot ízlés szerint, majd felöntjük vízzel.
  3. Egy villával belekaparjuk a konzervünket (de lehet persze darált hússal is), és az egészet összerottyantjuk. Mintha csak egy pörköltet csinálnánk. 10 perc alatt kész is.

Összeállítás

  1. Egy merőkanál szaftot rakunk a tepsink aljára, majd erre tesszük rá a rizst.
  2. A rizsre ráöntjük a maradék szószt. Aztán jöhet rá a karfiol és a brokkoli.
  3. A tejfölt kikavarjuk egy tálban kevés borssal és delikáttal, majd ezt a keveréket szépen eloszlatjuk az ételünkön.
  4. A tetejére ráreszeljük a sajtot, és kb. 200 C°-on, 40 percre mehet az előmelegített sütőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Az egyik kedvenc ételem. Sokszor meg szoktam csinálni ebben a formában.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...