r
Nosalty Logó

Rakott karfiol kertész módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Rakott karfiol kertész módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1008 micro
Összesen 439 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.3 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4246.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1476 mg
  • Nátrium
    1985 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1226.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    781 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    601 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2696 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4032 micro
Összesen 1756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk, a paprikát vékonyan felszeleteljük. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát és a paprikát, majd hozzáadjuk a húst, amit kevergetve fehéredésig sütünk. Sózzuk, meghintjük fűszerpaprikával, felengedjük forró vízzel, és letakarva puhulásig főzzük a pörköltet.
  2. A karfiolt kis rózsáira szedjük szét, majd sós, lobogó forró vízben 5-6 perc alatt roppanósra főzzük. A karfiolt leszűrjük, és langyosra hűtjük.
  3. A rizst olajon üvegesre hevítjük, sózzuk, majd felengedjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Beletesszük a zöldborsót. Lefedjük, hogy a rizs készre dagadjon. Amikor a rizs kész, hozzákeverjük a finomra aprított petrezselymet.
  4. Egy méretes tűzálló tálba rétegezzük a hozzávalókat. Rizs, erre jön a pörkölt, majd karfiol. A rétegezést addig folytatjuk, amíg van a hozzávalókból. A tál tetejére karfiol kerüljön, amit meglocsolunk tejföllel.
  5. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük a tálat, és kb. 30-35 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje kissé megpirul. Langyosra hűjük, és így tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8441
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 12.

Ajánló

Sertéshússal is elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott karfiol kertész módra
Lizinka_ 605 recept

Nagyon különleges ízvilágú étel a családi receptarchívumból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...