Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott karfiol kertész módra

Rakott karfiol kertész módra
Rakott karfiol kertész módra
105 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon különleges ízvilágú étel a családi receptarchívumból.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sertéshússal is elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk, a paprikát vékonyan felszeleteljük. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát és a paprikát, majd hozzáadjuk a húst, amit kevergetve fehéredésig sütünk. Sózzuk, meghintjük fűszerpaprikával, felengedjük forró vízzel, és letakarva puhulásig főzzük a pörköltet.
  2. A karfiolt kis rózsáira szedjük szét, majd sós, lobogó forró vízben 5-6 perc alatt roppanósra főzzük. A karfiolt leszűrjük, és langyosra hűtjük.
  3. A rizst olajon üvegesre hevítjük, sózzuk, majd felengedjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Beletesszük a zöldborsót. Lefedjük, hogy a rizs készre dagadjon. Amikor a rizs kész, hozzákeverjük a finomra aprított petrezselymet.
  4. Egy méretes tűzálló tálba rétegezzük a hozzávalókat. Rizs, erre jön a pörkölt, majd karfiol. A rétegezést addig folytatjuk, amíg van a hozzávalókból. A tál tetejére karfiol kerüljön, amit meglocsolunk tejföllel.
  5. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük a tálat, és kb. 30-35 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje kissé megpirul. Langyosra hűjük, és így tesszük asztalra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 194
össznézettség: 3 796
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
383 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott karfiol marhahússal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

437
marhacomb 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
paprika 1 közepes db
1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 0.5 dl
karfiol 35 dkg
rizs 15 dkg
víz 3 dl
zöldborsó 5 dkg
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 1 dl