r
Nosalty Logó

Rakott karfiol kertész módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Rakott karfiol kertész módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 439 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1756 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 96 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1008 micro
Összesen 439 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.3 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4246.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1476 mg
  • Nátrium
    1985 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1226.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    781 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    601 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2696 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4032 micro
Összesen 1756 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 96 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk, a paprikát vékonyan felszeleteljük. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát és a paprikát, majd hozzáadjuk a húst, amit kevergetve fehéredésig sütünk. Sózzuk, meghintjük fűszerpaprikával, felengedjük forró vízzel, és letakarva puhulásig főzzük a pörköltet.
  2. A karfiolt kis rózsáira szedjük szét, majd sós, lobogó forró vízben 5-6 perc alatt roppanósra főzzük. A karfiolt leszűrjük, és langyosra hűtjük.
  3. A rizst olajon üvegesre hevítjük, sózzuk, majd felengedjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Beletesszük a zöldborsót. Lefedjük, hogy a rizs készre dagadjon. Amikor a rizs kész, hozzákeverjük a finomra aprított petrezselymet.
  4. Egy méretes tűzálló tálba rétegezzük a hozzávalókat. Rizs, erre jön a pörkölt, majd karfiol. A rétegezést addig folytatjuk, amíg van a hozzávalókból. A tál tetejére karfiol kerüljön, amit meglocsolunk tejföllel.
  5. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük a tálat, és kb. 30-35 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje kissé megpirul. Langyosra hűjük, és így tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8123
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 12.

Ajánló

Sertéshússal is elkészíthető.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rakott karfiol kertész módra
Lizinka_ 542 recept

Nagyon különleges ízvilágú étel a családi receptarchívumból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.