r
Nosalty Logó

Magyaros rakott káposzta Edit konyhájából

VnéEdit
Magyaros rakott káposzta Edit konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

756
Kalória
31.2g
Fehérje
39.1g
Szénhidrát
53g
Zsír
278.7g
Víz
229.7g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4540 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1386.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    278.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.3 g

Zsír

  • Összesen
    317.9 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8321.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    2065 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    2786 mg
  • Nátrium
    2868 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    234.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1672.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1878 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    689 micro
  • Kolin:
    871 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1784 micro
  • α-karotin
    128 micro
  • β-karotin
    964 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1523 micro
Összesen 4540 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    104 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, 2 ek olajon üvegesre pároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és 1 dl vízzel felöntjük.
  2. A darált húst rátesszük, ízesítjük borssal, sóval, zúzott fokhagymával és kicsumázott paprikával, 1 db szeletekre vágott paradicsommal.
  3. Fedő alatt készre sütjük, a közben elpárolgott vizet pótoljuk.
  4. A rizst olajon megpirítjuk, kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntjük, ízesítjük őrölt borssal, sóval, ételízesítővel.
  5. Sütőt bemelegítjük, és fedővel lezárva betesszük a sütőbe.
  6. A tűzhelyet lekapcsoljuk, és a melegen megdagad készre a rizs. Húsleves alaplével is felönthető a rizs, úgy a legfinomabb.
  7. A káposztát vízben egy kissé kimossuk, hogy ne legyen túl savanyú, majd egy vöröshagymát felaprítunk, olajon megdinszteljük, a káposztát rátesszük és fedő alatt puhára sütjük.
  8. Egy tepsit olajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórunk.
  9. A fele káposztát az alján elosztjuk.
  10. A tejfölt 2 tojással, őrölt borssal, ételízesítővel ízesítve simára keverünk, majd a káposztát meglocsoljuk az egyharmad részével.
  11. A darált húsos pörköltet összekeverjük a rizzsel, és a tejfölre tesszük, szépen eligazítjuk rajta.
  12. Újból a tejföllel meglocsoljuk, majd káposzta másik felével befedjük.
  13. Tejfölös-tojásos habarékkal lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, folyékony margarinnal meglocsoljuk.
  14. 220 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  15. Szalonnát pirítunk a tetejére, 6 szeletet, amit bevagdosunk. Jó magyaros, laktató menü. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30

Nagy kedvenceink a rakott ételek. Ajánlom elkészítésre! Finom, laktató egytálétel.

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

5 ízletes étel és ital reggelire, ami csökkenti a vér...

A magas koleszterinszint a szív- és érrendszeri megbetegedések legfőbb oka, ráadásul a mai rohanó világban nem mindig könnyű úgy enni a hétköznapokon, hogy azzal maximálisan támogassuk egészségünket. Most olyan reggeliket illetve reggeli hozzávalókat mutatunk, melyek segíthetnek a vér koleszterinszintjének helyreállításában.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...