r
Nosalty Logó

Magyaros rakott káposzta Edit konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Magyaros rakott káposzta Edit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4540 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1386.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.3 g

Zsír

  • Összesen
    317.9 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8321.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    2065 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    2786 mg
  • Nátrium
    2868 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1672.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1878 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    689 micro
  • Kolin:
    871 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1784 micro
  • α-karotin
    128 micro
  • β-karotin
    964 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1523 micro
Összesen 4540 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    104 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, 2 ek olajon üvegesre pároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és 1 dl vízzel felöntjük.
  2. A darált húst rátesszük, ízesítjük borssal, sóval, zúzott fokhagymával és kicsumázott paprikával, 1 db szeletekre vágott paradicsommal.
  3. Fedő alatt készre sütjük, a közben elpárolgott vizet pótoljuk.
  4. A rizst olajon megpirítjuk, kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntjük, ízesítjük őrölt borssal, sóval, ételízesítővel.
  5. Sütőt bemelegítjük, és fedővel lezárva betesszük a sütőbe.
  6. A tűzhelyet lekapcsoljuk, és a melegen megdagad készre a rizs. Húsleves alaplével is felönthető a rizs, úgy a legfinomabb.
  7. A káposztát vízben egy kissé kimossuk, hogy ne legyen túl savanyú, majd egy vöröshagymát felaprítunk, olajon megdinszteljük, a káposztát rátesszük és fedő alatt puhára sütjük.
  8. Egy tepsit olajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórunk.
  9. A fele káposztát az alján elosztjuk.
  10. A tejfölt 2 tojással, őrölt borssal, ételízesítővel ízesítve simára keverünk, majd a káposztát meglocsoljuk az egyharmad részével.
  11. A darált húsos pörköltet összekeverjük a rizzsel, és a tejfölre tesszük, szépen eligazítjuk rajta.
  12. Újból a tejföllel meglocsoljuk, majd káposzta másik felével befedjük.
  13. Tejfölös-tojásos habarékkal lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, folyékony margarinnal meglocsoljuk.
  14. 220 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  15. Szalonnát pirítunk a tetejére, 6 szeletet, amit bevagdosunk. Jó magyaros, laktató menü. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13263
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Nagy kedvenceink a rakott ételek. Ajánlom elkészítésre! Finom, laktató egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!