r
Nosalty Logó

Rakott káposzta darált hússal és tejföllel

Hobbychef
Rakott káposzta darált hússal és tejföllel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

787
Kalória
29.7g
Fehérje
56.3g
Szénhidrát
49.2g
Zsír
271.3g
Víz
122.2g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
8.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 787 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    869.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 787 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    197 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3478.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    869 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1479 mg
  • Nátrium
    758 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    225.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1085.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    433 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    766 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 3148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

  1. A káposztát legyaluljuk, a hagymát aprítjuk, a szalonnát kockára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben a szalonnát megpirítjuk, rátesszük a káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel (aki akarja, locsolhat rá kevés ecetet), és 10 percig pároljuk.
  3. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a darált húst, és kifehéredésig pirítjuk, majd beletesszük egy keverőtálba.
  4. A serpenyőben megpirítjuk a rizst, adunk hozzá ételízesítőt, felengedjük vízzel, és félig megfőzzük. Hozzáadjuk a húshoz, ütünk bele egy tojást, fűszerezzük, és jól összekeverjük.
  5. Egy tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával.
  6. Elterítjük rajta a káposzta felét, erre a hús és rizs keverékét, aprított chili paprikát, majd a káposzta másik felét. A káposztákra rakunk babérlevelet, majd bőségesen kanalazunk rá tejfölt, megszórjuk a kakukkfűvel. Végül rászórjuk a reszelt sajtokat, meghintjük zsemlemorzsával.
  7. Lefedjük egy fóliával, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és légkeverő fokozaton 45 percig sütjük. Leszedjük a fóliát, és aranybarnára sütjük grill fokozaton.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Friss káposztából készült, a savanyított majd jöhet télen.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek