r
Nosalty Logó

Rakott hús hajdinával, gombával

Pogácsa
Rakott hús hajdinával, gombával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

496
Kalória
31.1g
Fehérje
43g
Szénhidrát
23.9g
Zsír
412.3g
Víz
99.7g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
8.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1617.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    412.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    3954 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 496 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4852.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    2262 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1236.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1501 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11862 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 1488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    311 micro
  • β-karotin
    745 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

  1. A hajdinát szűrőben, folyó víz alatt jól átmossuk. Egy lábosban szárazon elkezdjük pirítani, amikor kipattogott, ráöntünk egy picike olívát, tovább kevergetjük, majd háromszoros mennyiségű vízzel felengedjük. Rászórjuk a natúr sótlan ételízesítőt, kevés sót, beledobjuk 2 babérlevelet. Lefedjük, és nagyon kis lángon puhára főzzük.
  2. Ezalatt előkészítjük a továbbiakat. A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk. A répákat meghámozzuk, és nagyobb lyukú reszelőn megreszeljük. A gombát megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben kevés olíván megpároljuk a hagymákat, kicsit erősebb lángon hozzáadjuk a darált húst, kevergetjük, majd rászórjuk a megreszelt zöldségeket. Az egészet jól megkeverjük. A leveskockát fél bögre forró vízben feloldjuk, ezzel öntjük nyakon a húsos-zöldséges ragut. Lassan puhára pároljuk.
  4. A gombát erős lángon minimális olíván inkább pirítjuk, mint pároljuk. Csak a legvégén sózzuk meg egy cseppet.
  5. Egy sütőedényt vékonyan kiolajozunk, a hajdina felét elterítjük benne, rákanalazzuk a pirított gombát, erre jött a hajdina másik fele. A tetején elsimítjuk a húsos ragut. Beborítjuk a tejföllel, bedugjuk a sütőbe 10 percre. A végén még egy kis parmezánt szórunk a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szeretem ezeket a húsos, zöldséges, gabonás ételeket. Kinézetre a "nem szép, de finom" kategória, nehéz volt róla képet készíteni. 

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek