Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott hús hajdinával, gombával

Rakott hús hajdinával, gombával
Rakott hús hajdinával, gombával
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem ezeket a húsos, zöldséges, gabonás ételeket. Kinézetre a "nem szép, de finom" kategória, nehéz volt róla képet készíteni. 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hajdinát szűrőben, folyó víz alatt jól átmossuk. Egy lábosban szárazon elkezdjük pirítani, amikor kipattogott, ráöntünk egy picike olívát, tovább kevergetjük, majd háromszoros mennyiségű vízzel felengedjük. Rászórjuk a natúr sótlan ételízesítőt, kevés sót, beledobjuk 2 babérlevelet. Lefedjük, és nagyon kis lángon puhára főzzük.
  2. Ezalatt előkészítjük a továbbiakat. A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk. A répákat meghámozzuk, és nagyobb lyukú reszelőn megreszeljük. A gombát megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben kevés olíván megpároljuk a hagymákat, kicsit erősebb lángon hozzáadjuk a darált húst, kevergetjük, majd rászórjuk a megreszelt zöldségeket. Az egészet jól megkeverjük. A leveskockát fél bögre forró vízben feloldjuk, ezzel öntjük nyakon a húsos-zöldséges ragut. Lassan puhára pároljuk.
  4. A gombát erős lángon minimális olíván inkább pirítjuk, mint pároljuk. Csak a legvégén sózzuk meg egy cseppet.
  5. Egy sütőedényt vékonyan kiolajozunk, a hajdina felét elterítjük benne, rákanalazzuk a pirított gombát, erre jött a hajdina másik fele. A tetején elsimítjuk a húsos ragut. Beborítjuk a tejföllel, bedugjuk a sütőbe 10 percre. A végén még egy kis parmezánt szórunk a tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 800
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
293 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott hajdina

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

490
darált pulykahús 25 dkg
hajdina 10 dkg
babérlevél 2 db
ételízesítő 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
leveskocka 1 db
csiperkegomba 25 dkg
tejföl 2 dl
parmezán sajt 2 dkg
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
víz 4 dl