r
Nosalty Logó

Szalonnás rakott csirkemell

Bíró Szabolcs
Szalonnás rakott csirkemell
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

584
Kalória
53.9g
Fehérje
43.8g
Szénhidrát
19.5g
Zsír
337.4g
Víz
170.8g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
2.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 584 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2339 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1101.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    337.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 584 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.5 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4405.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    2196 mg
  • Nátrium
    1516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    175.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1349.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 2339 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

  1. A rizst megfőzzük kétszer annyi vízben, enyhén sózva, fél teáskanál köménymaggal és egy lapos teáskanál curryvel elkeverve. Amíg fő, a csirkemellet lapos szeletekre vágjuk, a lila hagymát felkarikázzuk, a császárszalonnát pedig kis négyzetekre aprítjuk.
  2. Ha a rizs elkészült, két részre osztjuk, és a felét szabályosan elrendezzük az edény alján. Erre rétegezzük a karikára szeletelt hagyma felét, majd szétterítjük rajta a szalonna egy részét, végül jöhet rá egy réteg csirkemell (a rendelkezésünkre álló hús fele). Ezután jöhet a második réteg rizs, a második réteg hagyma, a szalonna, majd ismét a hús. Érdemes a szalonnából a végére is hagyni, és meghinteni vele a legfelső réteg húst.
  3. A tálat 200 Celsius-fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és nagyjából 50 percig sütjük. A tálat nem szükséges letakarni alufóliával. Ha a szalonna megpirult, és már a csirkemell is szép színt kapott, az étel elkészült.
  4. A kész ételt párolt zöldségekkel vagy savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon szeretem a sütőben elkészíthető, rakott egytálételeket, gyakran kísérletezem ilyesmivel. Jelen recept elkészítéséhez nem árt, ha akad otthon egy magas falú, hosszúkás jénai üvegtál, amiben a hozzávalókból több réteg is elfér. A receptnek ugyanis éppen ez a rétegeltség a lényege.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek