r
Nosalty Logó

Rakott gomba és brokkoli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott gomba és brokkoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Zöldségek

Hús

Rizs

Összesen 771 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Zöldségek

Hús

Rizs

Összesen 4619 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Zöldségek

Hús

Rizs

Összesen 108 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3205.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    2577 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 771 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    168.6 g

Zsír

  • Összesen
    235.6 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19233.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2479 mg
  • Nátrium
    15461 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    3086 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1378 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    305 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    331 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1464 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1222 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    1844 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    4284 micro
Összesen 4619 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    327 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

Zöldségek

Hús

Rizs

Elkészítés

Zöldségek

  1. A megpucolt és felszeletelt gombát a már előre felolvasztott vajhoz tesszük, és kicsit hagyjuk, hogy levet eresszen (a brokkolinak sokkal kevesebb időre van szüksége).
  2. Kb. 10 perc elteltével hozzáöntjük a feldarabolt brokkolit is, összeforgatjuk a zöldségeket, megsózzuk. 5 percig hagyjuk, hadd forrjanak.
  3. Ezután hozzáöntjük a vizet, majd lefedjük, és hagyjuk, hogy szépen megpárolódjanak.
  4. Nagyjából fél óra alatt kész lesz, megkeverjük, és félretesszük.

Hús

  1. Kevés olajon üvegesre pirítjuk a lila hagymát, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát.
  2. Hozzáöntjük a darált húst, sózzuk, fűszerezzük, és barnára pirítjuk.
  3. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a vizet, s mikor elkevertük, akkor a tejszínt is.
  4. 20 percig főzzük.

Rizs

  1. Kevés olajon megpirítjuk egy kicsit a rizsszemeket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Nagyjából 20 perc alatt, alacsony lángon puhára fő.
  2. Ha kész, sózzuk és fűszerezzük.
  3. Egy nagyobb tepsiben így helyezzük el: néhány szelet vaj az aljára, rizs, majd rá a hús, végül a zöldség. Aki szereti, sajtot is reszelhet rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30*20*5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2228
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Abból főztem, ami volt itthon, mert "valamire majd jó lesz" alapon vettem leárazva  a brokkolit és a gombát is, hús pedig mindig van itthon a fagyasztóban. 

Hozzávalók

Zöldségek

Hús

Rizs

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.