r
Nosalty Logó

Ragu kenyérpaplan alatt fűszeres olajjal

Ági78
Ragu kenyérpaplan alatt fűszeres olajjal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A raguhoz

A kenyértésztához

A fűszeres olajhoz

752
Kalória
29.9g
Fehérje
81.4g
Szénhidrát
35.5g
Zsír
246.8g
Víz
47.3g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
13.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A kenyértésztához

A fűszeres olajhoz

Összesen 752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A kenyértésztához

A fűszeres olajhoz

Összesen 3003 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A kenyértésztához

A fűszeres olajhoz

Összesen 184 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    246.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1262 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    21573 micro
  • Lut-zea
    913 micro
Összesen 752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.6 g

Zsír

  • Összesen
    142.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5568.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1465 mg
  • Nátrium
    3185 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    325.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    987.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    835 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    5048 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    86292 micro
  • Lut-zea
    3652 micro
Összesen 3003 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    5353 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

A raguhoz

  1. Az élesztőt egy csipet cukorral a langyos vízbe morzsoljuk.
  2. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, majd az élesztős vízzel összedolgozzuk.
  3. 2-3 percig dagasztjuk, majd letakarva, langyos helyen 1,5 órát kelesztjük.
  4. Míg a tészta kel, elkészítjük a ragut. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. A konzervkukoricát hideg vízben átöblítjük, leszűrjük.
  5. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a hagymát, fokhagymát és az apróra vágott chilit (ha használunk).
  6. Mikor a hagyma üvegesedni kezd, hozzáadjuk a darált húst, átforgatjuk, fűszerezzük sóval, borssal, finomra vágott oregánóval. Lepirítjuk.
  7. Mikor a hús szép színt kapott, felöntjük a paradicsompürével, hozzáadjuk a kukoricát, a csipet cukrot, és kis lángon néha megkeverve 30-35 percig főzzük.
  8. Ha kész, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. A kihűlt ragut négy egyszemélyes sütőtálba szétosztjuk.
  9. Ha a tészta megkelt, deszkára borítjuk, óvatosan hengerré formázzuk, majd négy egyforma részre vágjuk.
  10. A sütőt előmelegítjük 250°C-ra.
  11. Mindegyik tésztadarabot kézzel akkorára és olyan formára nyújtunk, amilyen a sütőtálunk nagysága és alakja (kb. 1 cm vastag a tészta). A ragut befedjük a tésztával, a széleket szépen a tálba igazítva. Még 15 percet kelesztjük.
  12. Az így előkészített tálakat tepsire rakjuk, és betesszük a forró sütőbe. Kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  13. Míg sül, elkészítjük a fűszeres olajat. A petrezselymet az oregánóval finomra vágjuk, egy kis tálkába tesszük. Hozzáadjuk egy fél citrom levét, az olajat, belereszeljük a fokhagymát, és elkeverjük.
  14. Mikor az étel elkészült, ezzel az öntettel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 12x12x4

Egy tavaszi Nők lapja - Kert és virág-ban akadtam a receptre. Ott eredetileg töltött kenyér készül belőle, de fel akartam avatni az új tálkákat, ezért módosítottam a receptet. Nekünk nagyon ízlett, és ami több, mint fura, hogy így még párom is megette a petrezselymet, pedig egyáltalán nem szereti. Sőt! Azt mondta, hogy ez a fűszeres olaj meglepően finom. :) Már meg is terveztük, hogy milyen lesz a következő paplanos ragu: gombás-kakukkfüves.:) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek