Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ragu kenyérpaplan alatt fűszeres olajjal

Ragu kenyérpaplan alatt fűszeres olajjal
Ragu kenyérpaplan alatt fűszeres olajjal
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy tavaszi Nők lapja - Kert és virág-ban akadtam a receptre. Ott eredetileg töltött kenyér készül belőle, de fel akartam avatni az új tálkákat, ezért módosítottam a receptet. Nekünk nagyon ízlett, és ami több, mint fura, hogy így még párom is megette a petrezselymet, pedig egyáltalán nem szereti. Sőt! Azt mondta, hogy ez a fűszeres olaj meglepően finom. :)

Már meg is terveztük, hogy milyen lesz a következő paplanos ragu: gombás-kakukkfüves.:)

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

A kenyértésztához

A fűszeres olajhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt egy csipet cukorral a langyos vízbe morzsoljuk.
  2. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, majd az élesztős vízzel összedolgozzuk.
  3. 2-3 percig dagasztjuk, majd letakarva, langyos helyen 1,5 órát kelesztjük.
  4. Míg a tészta kel, elkészítjük a ragut. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. A konzervkukoricát hideg vízben átöblítjük, leszűrjük.
  5. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a hagymát, fokhagymát és az apróra vágott chilit (ha használunk).
  6. Mikor a hagyma üvegesedni kezd, hozzáadjuk a darált húst, átforgatjuk, fűszerezzük sóval, borssal, finomra vágott oregánóval. Lepirítjuk.
  7. Mikor a hús szép színt kapott, felöntjük a paradicsompürével, hozzáadjuk a kukoricát, a csipet cukrot, és kis lángon néha megkeverve 30-35 percig főzzük.
  8. Ha kész, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. A kihűlt ragut négy egyszemélyes sütőtálba szétosztjuk.
  9. Ha a tészta megkelt, deszkára borítjuk, óvatosan hengerré formázzuk, majd négy egyforma részre vágjuk.
  10. A sütőt előmelegítjük 250°C-ra.
  11. Mindegyik tésztadarabot kézzel akkorára és olyan formára nyújtunk, amilyen a sütőtálunk nagysága és alakja (kb. 1 cm vastag a tészta). A ragut befedjük a tésztával, a széleket szépen a tálba igazítva. Még 15 percet kelesztjük.
  12. Az így előkészített tálakat tepsire rakjuk, és betesszük a forró sütőbe. Kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  13. Míg sül, elkészítjük a fűszeres olajat. A petrezselymet az oregánóval finomra vágjuk, egy kis tálkába tesszük. Hozzáadjuk egy fél citrom levét, az olajat, belereszeljük a fokhagymát, és elkeverjük.
  14. Mikor az étel elkészült, ezzel az öntettel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 12x12x4 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 587
elküldve: 1
receptkönyvben: 94
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos ragu kenyértészta alatt, kenyér alatt sült ragu, kukoricás ragu kenyértésztával sütve

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csatadi.nora
csatadi.nora Sun, 2013-04-28 15:42

Nagyon finom lett, meg is ettük. A férjem szerint fordított pizza :). Üdv: Nóra

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-01-17 21:50

De cuki vagy Agi :) Nem talalom a legutobbi uzenetedet a "Bözsirõl"...irtad, hogy nagyon jol beindult! Mikor lesz proba-sutes? A hetvegen? Ha szabad bele-kotyognom; talan probald egyharmad Bozsivel az elsot, es feher kenyerliszttel. Igy a legkonnyebb, leggyorsabb es kipuhatolod a Bozsi "tempojat". Nekem az aznapi kenyerek sikerultek eddig a legjobban...a reggeli dagasztas, delutani sutes. Vagy a hajtogatos modszerrel (az eleszto nelkuli k receptem), vagy a dagasztogeppel dagasztott (felbarna vadelesztos). Ha a hutoben van ejszakara es masnap sutom, akkor nehezen talalom el pontosan a sutesi idot...Van mit gyakorolni, de olyan jo!!! Puszi, jóccakát Neked, en most megyek a gyors-setamra, T :)

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Thu, 2013-01-17 22:06

:) A szakács oldaladhoz írtam az üzit. Képzeld, tényleg nagyobb üvegbe kellett költöztetnem "Bözsit", mert reggelre akkorára nőtt, hogy csak na! Most is megetettem már, szóval most növöget újra. De egyre gyorsabban megy neki. Köszi a tanácsot az arányokról és a lisztről, a hétvégén fogom kipróbálni, hogy hogy tudunk együtt dolgozni. Biztos kell neki jó pár óra a keléshez, de már alig várom! :) Jóccakát! (de jó, mi is így szoktuk írni a családban) Puszi neked! Ági :)

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-01-17 20:54

NAGYON TETSZIK MINDEN!!! A story, a recept, de most főleg a fotó!!! Imadom a kis talkakat is; nekem is van nehány piros a konyhamban. Gratulálok, nagyon szárnyalsz! T:)

752
darált sertéshús 30 dkg
lila hagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
csemegekukorica 140 g
sűrített paradicsom 30 dkg
oregánó 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
olívaolaj 1 ek
chili 1 db
kenyérliszt BL80 30 dkg
víz 2 dl
1 tk
élesztő 2 dkg
olívaolaj 1 ek
cukor 1 csipet
petrezselyem 1 csokor
oregánó 0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 dl