Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ínyenc csirkeragu leveles tésztában

Ínyenc csirkeragu leveles tésztában
Ínyenc csirkeragu leveles tésztában
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A portugál konyha egyik remekműve, ami gyorsan elkészül és nagyon ízletes! Egyik kedvencünket, a Jamie Oliver-féle lilahagymás-baconös rukkolasalátát készítettem hozzá, az utolsó falatig elfogyott, nagyon ízlett mindenkinek!
Recept forrása: Stahl magazin 2013/tavasz

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

ajánlat

A csirkemell mennyiségét felezhetjük, és helyette tehetünk bele falatnyi darabokra vágott csirkemájat is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kivajazunk, kilisztezünk egy 23 cm átmérőjű pitetálat, a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A leveles tésztát 26 cm-es körré nyújtjuk, óvatosan átemeljük a piteformába, széleit szépen betekergetjük, alját villával megszurkáljuk (sütőpapírt terítünk a közepébe, babot szórunk rá, így nem jön fel sülés közben a közepe). Kb. 15 perc alatt sül aranybarnára (leemeljük róla a nehezéket, és hagyjuk kicsit hűlni).
  3. Közben a mártáshoz a vöröshagymát és a fokhagymát olajon üvegesre pároljuk, majd felöntjük a borral és a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a cukrot (ízlés szerint tehetünk bele babérlevelet és 1 kk kakukkfüvet is). Nagyobb lángon kb. 10 percig főzzük, kb. a felére kell elforralni. Ekkor átszűrjük, majd belekeverjük a vajat.
  4. A töltelékhez a gombát 1 ek olajon lepirítjuk, majd kiszedjük egy tálra. Ugyanebben a serpenyőben pörcösre pirítjuk a szalonnakockákat 1 ek olajon, majd ezt is kiszedjük a gombák mellé.
  5. A csirkedarabokat meghintjük liszttel, beleforgatjuk. Ezt is beletesszük a serpenyőbe 1 ek olajjal, sózzuk, borsozzuk, és pirosra pirítjuk.
  6. A kész csirkefalatkákhoz öntjük a gombát és a szalonnakockákat, ráöntjük a mártást, összekeverjük.
  7. Óvatosan a sült tészta közepébe öntjük az egészet, és azonnal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 280
elküldve: 2
receptkönyvben: 102
elkészítve: 2/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: portugál
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

leveles tésztában sült csirkeragu, gombás-szalonnás csirkemellragu leveles tésztában

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

864
leveles tészta 20 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
csiperkegomba 20 dkg
olívaolaj 3 ek
füstölt szalonna 5 dkg
csirkemell filé 40 dkg
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
vörösbor 2 dl
alaplé 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
vaj 2 dkg
kakukkfű 1 kk
babérlevél 0 ízlés szerint