r
Nosalty Logó

Ínyenc csirkeragu leveles tésztában

Mignon
Ínyenc csirkeragu leveles tésztában
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

872
Kalória
39.2g
Fehérje
45.2g
Szénhidrát
53.4g
Zsír
248.9g
Víz
136.7g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 872 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 2618 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    248.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 872 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    160.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2864.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1198 mg
  • Nátrium
    1260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    135.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    746.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 2618 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Kivajazunk, kilisztezünk egy 23 cm átmérőjű pitetálat, a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A leveles tésztát 26 cm-es körré nyújtjuk, óvatosan átemeljük a piteformába, széleit szépen betekergetjük, alját villával megszurkáljuk (sütőpapírt terítünk a közepébe, babot szórunk rá, így nem jön fel sülés közben a közepe). Kb. 15 perc alatt sül aranybarnára (leemeljük róla a nehezéket, és hagyjuk kicsit hűlni).
  3. Közben a mártáshoz a vöröshagymát és a fokhagymát olajon üvegesre pároljuk, majd felöntjük a borral és a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a cukrot (ízlés szerint tehetünk bele babérlevelet és 1 kk kakukkfüvet is). Nagyobb lángon kb. 10 percig főzzük, kb. a felére kell elforralni. Ekkor átszűrjük, majd belekeverjük a vajat.
  4. A töltelékhez a gombát 1 ek olajon lepirítjuk, majd kiszedjük egy tálra. Ugyanebben a serpenyőben pörcösre pirítjuk a szalonnakockákat 1 ek olajon, majd ezt is kiszedjük a gombák mellé.
  5. A csirkedarabokat meghintjük liszttel, beleforgatjuk. Ezt is beletesszük a serpenyőbe 1 ek olajjal, sózzuk, borsozzuk, és pirosra pirítjuk.
  6. A kész csirkefalatkákhoz öntjük a gombát és a szalonnakockákat, ráöntjük a mártást, összekeverjük.
  7. Óvatosan a sült tészta közepébe öntjük az egészet, és azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23

A portugál konyha egyik remekműve, ami gyorsan elkészül és nagyon ízletes! Egyik kedvencünket, a Jamie Oliver-féle lilahagymás-baconös rukkolasalátát készítettem hozzá, az utolsó falatig elfogyott, nagyon ízlett mindenkinek! Recept forrása: Stahl magazin 2013/tavasz

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...