r
Nosalty Logó

Rakott darált hús kelbimbóval

Szta
Rakott darált hús kelbimbóval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

531
Kalória
35.2g
Fehérje
25.5g
Szénhidrát
33.7g
Zsír
426.5g
Víz
168g
Koleszterin
9.1g
Élelmi rost
11.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2121 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    992.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    426.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    3089 micro
Összesen 531 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    134.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3970.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    1997 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1706 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    555 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    825 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    2739 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    12354 micro
Összesen 2121 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    409 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát kevés olajon kicsit megdinszteljük.
  2. Hozzátesszük a darált húst, a sűrített paradicsomot, és kicsit megforgatjuk, amíg színe nem lesz. Fűszerezzük.
  3. A kelbimbót ha fagyasztott, kicsit előfőzzük.
  4. A tejfölben elkeverjük a tojást. (Mi szaftosabban szeretjük, így többet szoktam hozzátenni.)
  5. Egy jénaiba tesszük a húst, a kelbimbót, és a tejfölt. Sütőben összesütjük.
  6. A zöldségeket csíkokra vágjuk, és egy sütőzacskóban megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A kelbimbó az egyik kedvenc a családban, a rakott húsokról nem is beszélve.

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek