r
Nosalty Logó

Rakott darált hús kelbimbóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szta
Rakott darált hús kelbimbóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2121 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    992.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    3089 micro
Összesen 531 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    134.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3970.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    1997 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1706 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    555 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    825 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    2739 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    12354 micro
Összesen 2121 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    409 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát kevés olajon kicsit megdinszteljük.
  2. Hozzátesszük a darált húst, a sűrített paradicsomot, és kicsit megforgatjuk, amíg színe nem lesz. Fűszerezzük.
  3. A kelbimbót ha fagyasztott, kicsit előfőzzük.
  4. A tejfölben elkeverjük a tojást. (Mi szaftosabban szeretjük, így többet szoktam hozzátenni.)
  5. Egy jénaiba tesszük a húst, a kelbimbót, és a tejfölt. Sütőben összesütjük.
  6. A zöldségeket csíkokra vágjuk, és egy sütőzacskóban megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5218
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 12.

Ajánló

Én rizst külön főzök hozzá, de ha beletesszük, sokkal jobban egyben marad, és szeletelhetőbb. A tejföl helyett natúr joghurttal is isteni, és kalóriaszegényebb. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kelbimbó az egyik kedvenc a családban, a rakott húsokról nem is beszélve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...