r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab 5.

Szilveee
Rakott zöldbab 5.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

588
Kalória
29.5g
Fehérje
44.2g
Szénhidrát
33.1g
Zsír
296.1g
Víz
152.3g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2348 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    296.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1190 micro
Összesen 588 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    118.2 g

Zsír

  • Összesen
    132.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    609 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3424.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1184.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    310 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    583 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    486 micro
  • β-karotin
    2743 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4761 micro
Összesen 2348 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

  1. A zöldbabot enyhén sós vízben megfőzzük, a rizst egy másik edényben szintén odarakjuk főni.
  2. A darált húst kevés olajon elkezdjük sütni, ízesítjük sóval, borssal, pirosarannyal, ízlés szerint majorannával. Majdnem készre sütjük, amíg minenhol szép barnás lesz. Ekkor belekeverjük a már megfőtt és lecsepegtetett gyorsrizst, kicsit összeforgatjuk.
  3. Egy hőálló tálat vékonyan kiolajozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, és egy réteg zöldbabot terítünk rá. Erre jön egy réteg a húsos-rizses keverékből, majd addig folytatjuk a rétegzést, míg el nem fogynak az alapanyagok.
  4. A tejfölt összekeverjük a tojással, és egyenletesen ráöntjük a rakottas tetejére.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nincs sztorija, finom egytálétel.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...