Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott burgonya savanyú káposztával 2. - pulykahúsos

Rakott burgonya savanyú káposztával 2. - pulykahúsos
Rakott burgonya savanyú káposztával 2. - pulykahúsos
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rakott burgonyát nagyon szeretjük.
Mindig lehet vele variálni, és most a savanyú káposztával, amit pároltam, meg a pulykamedalionnal, amit pörköltnek főztem, azzal lett a rakott burgonya, kissé feldobva, átalakítva. Kolbászt nem tehetek bele, illetve nem csak azt, ugyanis a lányom nem szereti. Virsli meg kifejezetten szilveszterre van véve.
Nagyon ízletes, és igen laktató étel lett belőle!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Érdemes a megszokott hozzávalókat átalakítani, bővíteni, mást használni, és akkor máris nem a megunt ételt tálalja az ember lánya.
Tálalás tejföllel, reszelt sajttal, savanyú uborkával (elmaradhatatlan!), kenyérrel.
Mindenki figyelje a saját sütőjét, mert a légkeveréses biztos más, mint egy sima mezei sütő, lehet, ott nem kell annyi ideig sütni.:-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjastul, sós vízben feltesszük főni, ha kész, kikapcsoljuk, hagyjuk hűlni.
  2. Eközben a húst mossuk, leszárítjuk, nagyon apró kockára felvágjuk.
  3. A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk, és kevés olajon, sóval, fedő alatt, puhára pároljuk, majd tűzről levéve, rátesszük a pirospaprikát.
  4. Beletesszük a húskockákat, ízesítjük a fűszerekkel, kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt, takarékon megfőzzük, az utolsó 10 percre levesszük a fedőt, hogy a levét elpárologja.
  5. Egy másik lábasba tesszük az 1-2 kanál olajat, a lecsepegtetet, kissé átvágott savanyú káposztát, fedő alatt megpároljuk. Az utolsó 10 percben levesszük a fedőt, és kavarjuk, oda ne égjen.
  6. Kis lábasban a tojásokat keményre főzzük sós vízben, abban hagyjuk kihűlni, ha kihűlt, a vizet leöntjük, és megpucoljuk, felkarikázzuk
  7. Közben megpucoljuk a krumplit.
  8. Tepsit veszünk elő: aljába kevés szaftot teszünk, rá a sor burgonyakarika, sózzuk, rá a hús, rá a savanyú káposzta rá egy sor burgonyakarika,rá az összes karikázott tojás szelet, sózzuk, rá a második sor hús, rá az utolsó sor burgonyakarika, sózzuk, tejföllel leöntjük, reszelt sajttal szórjuk, sütőbe tesszük.
  9. Az előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a teteje, és összesül, illata is lesz. Kikapcsoljuk, tálaljuk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 789
elküldve: 0
receptkönyvben: 107
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pulykás-savanyú káposztás rakott krumpli, rakott krumpli pulykapörkölttel-savanyú káposztával, pulykahúsos-savanyú káposztás rakott burgonya

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-01-17 11:34

Kedves Kristina!Örülök, hogy tetszik, és tényleg finom,laktató.Remélem, mindenkinek ízlik a családban, kicsiknek,nagyoknak.:-)))Jó étvágyat hozzá.:-))Szép napot!Remélem, a költözés halad,vagy már ott is vagytok?Kitartás, ha még véglegesíted a dolgokat.:-))Éva-Anyóca

Kristina
RAW / Kristina Mon, 2011-01-17 02:25

Kedves Éva-Anyóca!
Ez nagyon fincsi lehet gratulálok. Imádom a rakott krumplit, és a savanyú káposztát. Kettő egy csapásra nagyon öteletes. Feltétlenül kipróbálom köszike.
Krisztina

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-01-05 21:48

Kedves Bató Edit!Köszi szépen.:-) Ez csak sima hétköznapi étel, csak variálva, hogy ne legyen olyan unalmas.De tényleg megették, és ez a legjobb az egész sütés-főzésben, a végeredmény: hogy jóízűen elfogyasztják. :-))Szívesen,remélem, Neked és a családodnak is tetszeni fog.:-))) Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-01-05 13:24

Szia Éva-Anyóca!
Már megint nagyon kreatív voltál! Ez biztos nagyon finom. Meg tudom érteni a családodat, hogy ügyesen eltüntették. De hát így jó főzni, ez az igazi dícséret. Köszi a receptet. :)))
Edit.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-01-03 21:39

Kedves gubigabi!Hát igyekszem, néha több sikerrel, néha kevesebbel. :-))) Ez a mennyiség, egy ebéd alkalmával tűnt el, és akár hiszed akár nem, egy szedőkanállal szedtem, a fiam a felét megette!, a többi részt a férjem és a lányom.Utána már csak szedni szerettem volna,hm.....de nem volt mit.:-)) Éva-Anyóca

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Mon, 2011-01-03 18:27

Anyóca már megint nagyot alkottál :-)))) Irigylem a családodat mindig valami újat találsz ki, tálalsz nekik. Köszi a receptet. Gubigabi

Amurath
Nyulas / Amurath Sun, 2011-01-02 16:58

Éva-Anyóca, ez nagyon guszta! Elmentettem. Különleges és ízletesnek ígérkezik. Köszi a receptet! Zsuzsa

874
burgonya 2 kg
pulykahús 80 dkg
vöröshagyma 6 közepes fej
fokhagyma 6 db
napraforgó olaj 4 ek
fűszerpaprika 3 ek
0 ízlés szerint
tojás 10 db
savanyú káposzta 40 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
tejföl 375 g
trappista sajt 20 dkg