r
Nosalty Logó

Marhahússal rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Marhahússal rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 737 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2209 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 116 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4612 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 737 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    124.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4609.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    982 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1794 mg
  • Nátrium
    1347 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1248.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    404 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    191 micro
  • β-karotin
    2254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13836 micro
  • Lut-zea
    1540 micro
Összesen 2209 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    729 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 116 Kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában nem túl puhára főzzük. Ha kihűlt, lehéjazzuk, fél cm-es szeletekre vágjuk.
  2. A szalonnát és az egyik hagymát apró kockákra vágjuk. Az olajon kiolvasztjuk a szalonna zsírját, két evőkanálnyit félreteszünk belőle, a többihez hozzáadjuk a hagymakockákat, és megdinszteljük.
  3. Hozzákeverjük a húst, és kevergetve addig addig pirítjuk, míg apró morzsákra esik szét. Ekkor adjuk hozzá a sót, borsot, köményt, a paradicsompürét és az apróra vágott petrezselymet. A zsemlemorzsát is belekeverjük. Bekapcsoljuk a sütőt 220°C-ra.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk. A másik hagymát és a paradicsomot vékonyra szeleteljük. A tál aljára tesszük a felszeletelt hagyma felét, rá kerül a hús egyenletesen elsimítva. A krumpliszeleteket a paradicsommal és a hagymával váltakozva ferdén, szép sorban belenyomkodjuk a hús közé. A tetejét megkenjük a félretett szalonnazsírral, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt kissé színesedni kezd.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1800
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Néhány hete gyönyörű szép marhahúst vettem gulyásleveshez. Kicsit nagyobb darabot kaptam, mint amennyi kellett, így 30 dkg-nyit lefagyasztottam. Azóta bújtam a recepteket, mihez kezdhetnék ennyi marhahússal. Olyan ételt próbáltam keresni, amit az amúgy baromfihús párti családom is elfogad. A rakott krumpli mindig beválik, akármi van benne. Viszont a marhahús meg nem hazudik, képtelenség másnak álcázni, azonnal kiszúrták, hogy ez most valami más. De elismerték, hogy nagyon finom. És ez a lényeg.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?