r
Nosalty Logó

Marhahússal rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Marhahússal rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 737 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2209 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4612 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 737 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    124.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4609.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    982 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1794 mg
  • Nátrium
    1347 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1248.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    404 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    191 micro
  • β-karotin
    2254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13836 micro
  • Lut-zea
    1540 micro
Összesen 2209 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    729 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában nem túl puhára főzzük. Ha kihűlt, lehéjazzuk, fél cm-es szeletekre vágjuk.
  2. A szalonnát és az egyik hagymát apró kockákra vágjuk. Az olajon kiolvasztjuk a szalonna zsírját, két evőkanálnyit félreteszünk belőle, a többihez hozzáadjuk a hagymakockákat, és megdinszteljük.
  3. Hozzákeverjük a húst, és kevergetve addig addig pirítjuk, míg apró morzsákra esik szét. Ekkor adjuk hozzá a sót, borsot, köményt, a paradicsompürét és az apróra vágott petrezselymet. A zsemlemorzsát is belekeverjük. Bekapcsoljuk a sütőt 220°C-ra.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk. A másik hagymát és a paradicsomot vékonyra szeleteljük. A tál aljára tesszük a felszeletelt hagyma felét, rá kerül a hús egyenletesen elsimítva. A krumpliszeleteket a paradicsommal és a hagymával váltakozva ferdén, szép sorban belenyomkodjuk a hús közé. A tetejét megkenjük a félretett szalonnazsírral, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt kissé színesedni kezd.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1994
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néhány hete gyönyörű szép marhahúst vettem gulyásleveshez. Kicsit nagyobb darabot kaptam, mint amennyi kellett, így 30 dkg-nyit lefagyasztottam. Azóta bújtam a recepteket, mihez kezdhetnék ennyi marhahússal. Olyan ételt próbáltam keresni, amit az amúgy baromfihús párti családom is elfogad. A rakott krumpli mindig beválik, akármi van benne. Viszont a marhahús meg nem hazudik, képtelenség másnak álcázni, azonnal kiszúrták, hogy ez most valami más. De elismerték, hogy nagyon finom. És ez a lényeg.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!