Nosalty Logó

Rakott krumpli BackerMan konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BackerMan
Rakott krumpli BackerMan konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 537 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2691 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 161 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1218.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 537 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.4 g

Zsír

  • Összesen
    198.3 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6093.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1947 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    2066 mg
  • Nátrium
    1639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1051.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1502 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    341 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    862 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1484 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1032 micro
Összesen 2691 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 161 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük meg a krumplit héjában sós vizben. A tojásokat is főzzük meg keményre.
  2. A jénait (tepsit) kenjük ki egy kis vajjal (esetleg zsírral, ha nincs otthon vaj). Pucoljuk meg a krumplit és a tojásokat. A tojáspucoláshoz egy kis segítség. Törjük meg teljesen a tojást, és a két ellentétes végéről csípjük le a héját és a hártyát is. Erősen fújjunk bele mindkét oldalról. Ha nem volt túl friss, akkor szépen elválik a belsejétől a héja, és szépen lehúzható.
  3. A sütőt melegítsük előmaximumra.
  4. A krumplit és a tojásokat karikázzuk fel, és rétegezzük a tepsibe a következőképpen. Krumpli, lapocka, tojás, tejföl, só, sajt, krumpli, lapocka, tojás, tejföl, só, krumpli, tejföl, só.
  5. Be a sütőbe, és sütjük, míg egy kicsit kezd megpirulni a teteje. Végén mehet még rá egy kis sajt (nekem maradt még 2 szelet lapocka, azt felcsíkoztam, és összekevertem a sajttal), és azt is rápirítjuk.
  6. Már csak a tálalás van hátra.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15x25x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8523
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 13.

Ajánló

Szerintem ezt az ételt nem kell ajánlani, mert mindenki ismeri.:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

BackerMan 39 recept

Az egyik kedvencem a rakott krumpli. Bármivel meg lehet tölteni ,és ezért nem unalmas. Éppúgy lehet vega kaja és húsos is. Kiadós étel. Igaz, most csináltam először, de rengetegszer ettem már. A mamám sült lecsókolbászt rak bele, a feleségem családja füstölt kolbászt. Mind a kettővel finom. Nem kívántam a kolbászos verziót, és így került bele lapocka. Azt is lehet elősütni, akkor finom ropogós lesz belül is.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

De jól néz ki.:-O Köszönöm, most vadászom a régi, ismert, mégis más módon is elkészült (elkészíthet?) , finomságokat, mentve.

BackerMan

Örülök, hogy tetszik. Próbáld ki! :)

gabóca39

Megcsináltam, és nagyon finom! Igaz én tettem hozzá egy kis házi füstölt sonkát is! Legközelebb egy kis hagymát is teszek bele! Köszi a receptet!! Üdv:Gabi

BackerMan

Örülök, hogy ízlett. Csináld meg bel?le a saját recepted. :)

Törölt felhasználó

Ezt a receptet maradék húsból készítettem el.A család teljes megelégedésére.Azt hiszem a variációk teljes skálája vár arra,aki ehez a recepthez nyúl.Arról nem is szólva,hogy id?takarékos ami a végeredményen nem látszik.Köszönöm!

BackerMan

Örülök, hogy tetszik a recept. További jó f?zést!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.