Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott krumpli BackerMan konyhájából

Rakott krumpli BackerMan konyhájából
Rakott krumpli BackerMan konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvencem a rakott krumpli. Bármivel meg lehet tölteni ,és ezért nem unalmas. Éppúgy lehet vega kaja és húsos is. Kiadós étel. Igaz, most csináltam először, de rengetegszer ettem már. A mamám sült lecsókolbászt rak bele, a feleségem családja füstölt kolbászt. Mind a kettővel finom. Nem kívántam a kolbászos verziót, és így került bele lapocka. Azt is lehet elősütni, akkor finom ropogós lesz belül is.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Szerintem ezt az ételt nem kell ajánlani, mert mindenki ismeri.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Főzzük meg a krumplit héjában sós vizben. A tojásokat is főzzük meg keményre.
  2. A jénait (tepsit) kenjük ki egy kis vajjal (esetleg zsírral, ha nincs otthon vaj). Pucoljuk meg a krumplit és a tojásokat. A tojáspucoláshoz egy kis segítség. Törjük meg teljesen a tojást, és a két ellentétes végéről csípjük le a héját és a hártyát is. Erősen fújjunk bele mindkét oldalról. Ha nem volt túl friss, akkor szépen elválik a belsejétől a héja, és szépen lehúzható. 
  3. A sütőt melegítsük elő maximumra.
  4. A krumplit és a tojásokat karikázzuk fel, és rétegezzük a tepsibe a következőképpen. Krumpli, lapocka, tojás, tejföl, só, sajt, krumpli, lapocka, tojás, tejföl, só, krumpli, tejföl, só.
  5. Be a sütőbe, és sütjük, míg egy kicsit kezd megpirulni a teteje. Végén mehet még rá egy kis sajt (nekem maradt még 2 szelet lapocka, azt felcsíkoztam, és összekevertem a sajttal), és azt is rápirítjuk.
  6. Már csak a tálalás van hátra.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 15x25x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 161
elküldve: 2
receptkönyvben: 85
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

BackerMan

Mióta szakács: 2012.05.19.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lapockával rakott krumpli, rakott burgonya, tejfölös krumplis egytál főtt tojással

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Wed, 2012-11-28 10:40

Ezt a receptet maradék húsból készítettem el.A család teljes megelégedésére.Azt hiszem a variációk teljes skálája vár arra,aki ehez a recepthez nyúl.Arról nem is szólva,hogy időtakarékos ami a végeredményen nem látszik.Köszönöm!

gabóca39
gabóca39 Wed, 2012-11-21 19:10

Megcsináltam, és nagyon finom! Igaz én tettem hozzá egy kis házi füstölt sonkát is! Legközelebb egy kis hagymát is teszek bele! Köszi a receptet!! Üdv:Gabi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-11-13 22:59

De jól néz ki.:-O
Köszönöm, most vadászom a régi, ismert, mégis más módon is elkészült (elkészíthető) , finomságokat, mentve.

533
burgonya 60 dkg
tojás 4 db
tejföl 450 g
sertéslapocka 20 dkg
sajt 20 dkg
0 ízlés szerint