Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott krumpli Niki konyhájából

Rakott krumpli Niki konyhájából
Rakott krumpli Niki konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van aki kolbásszal eszi, de mi virslivel...

hozzávalók / 12 adag

  • kb. 8-10 db nagyobb krumpli
  • 10 db tojás
  • 4 szál virsli
  • olaj

Besamel mártáshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy lábas vízbe feltesszük főni a krumplit sóval. Egy másik lábasba feltesszük főni a tojást is sóval. Annyi vizet kell ráönteni, hogy ellepje a krumplit és a tojást. 
  2. Elkészítjük a besamelt úgy, hogy egy kis lábasban felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet és az ételízesítőt, majd megpirítjuk picit, és felöntjük a tejjel és a vízzel.
  3. Miután elzártuk, hozzákeverjük a tejfölt. Ha megfőtt a krumpli és a tojás, lehűtjük, majd meghámozzuk őket.
  4. Pici olajat öntünk a tepsi aljába, és a krumpli felét belekarikázzuk. Leöntjük a fele besamellel, és rákarikázzuk a virslit és a tojást. Megsózzuk, és rákarikázzuk a maradék krumplit is.
  5. Befedjük a maradék besamellel, és előmelegített 200 fokos sütőben aranyra pirítjuk.
  6. Melegen fogyasztjuk. Tálalhatunk mellé almakompótot vagy barackbefőttet.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 738
elküldve: 2
receptkönyvben: 126
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki44

Mióta szakács: 2012.11.10.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

virslis rakott krumpli, besamell mártásos rakott krumpli, rakott krumpli virslivel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!