r
Nosalty Logó

Rakott brokkoli hússal és krumplival

NS
Rakott brokkoli hússal és krumplival
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

458
Kalória
28.4g
Fehérje
41g
Szénhidrát
19.8g
Zsír
247.7g
Víz
115.2g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1832 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    984 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    247.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1148 micro
Összesen 458 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    113.6 g

Zsír

  • Összesen
    79.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3936.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    960 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    1049 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    163.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    990.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    367 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    325 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1143 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4594 micro
Összesen 1832 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit megfőzzük héjában, a brokkolit pedig külön sós vízben.
  2. A hagymát a forró olajon megdinszteljük.
  3. A kenyeret 2-3 percre beáztatjuk vízbe, majd jól kinyomkodjuk.
  4. A hagymát, a húst, a kenyeret és a felvert tojást jól összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk.
  5. A megfőtt, meghámozott krumplit szeletekre vágjuk, és egy jénai tál aljába rakosgatjuk egymás mellé, picit megsózzuk.
  6. A brokkolit rózsákra bontjuk, és a krumplira helyezzük szép sorban.
  7. A következő réteg a hús lesz, simára egyengetjük.
  8. A besamel mártáshoz a felolvasztott vajba keverjük a lisztet, majd felöntjük a tejjel, és sűrűsödésig kevergetjük, sózzuk, borsozzuk.
  9. Az öntetet a húsra borítjuk, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  10. 180-os előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x35

Ezt a receptet a neten találtam, és kicsit kibővítettem. Ma ez volt az ebéd. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek