r
Nosalty Logó

Rakott pézsmatök

manchester
Rakott pézsmatök
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

694
Kalória
44.6g
Fehérje
27.5g
Szénhidrát
46.4g
Zsír
311.1g
Víz
145.4g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 694 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2159.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    685 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    311.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    1401 micro
  • β-karotin
    7324 micro
  • β-crypt
    5834 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 694 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    267.3 g

Zsír

  • Összesen
    278.4 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12957.2 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    4112 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    721 mg
  • Foszfor
    4147 mg
  • Nátrium
    3668 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    164.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1866.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6931 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1455 micro
  • α-karotin
    8407 micro
  • β-karotin
    43947 micro
  • β-crypt
    35001 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1710 micro
Összesen 4160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    297 micro
  • β-karotin
    1555 micro
  • β-crypt
    1239 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

  1. Alaposan megpucoljuk a tököt (a héj alatti keményebb zöld részt is vágjuk le), majd félbevágjuk, kimagozzuk, és egyenlő vastagságú, hosszúkás darabokra szeleteljük, amiket a sütőpapírra bélelt tepsibe helyezünk. Megsózzuk, rácsipegetjük a bazsalikomot, rászórjuk a durvára darabolt diót.
  2. Lehéjazzuk és felszeleteljük a hagymát, egy nagyobb edénybe tesszük az olajjal együtt - dinszteljük, később felöntjük a vízzel. Közepesen puhán hagyjuk, ezután alaposan összekeverjük a nyers hússal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Rákanalazzuk a húsmasszát a tökalapra, megpróbáljuk egyenletesen eloszlatni, hogy befedje az egész felületet. Rászeleteljük a mozzarellagolyókat, lereszelt cheddar-ral hintjük a végén.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Tejföllel tálalva akármelyik hagyományos rakott étellel felveszi a versenyt a vasárnapi asztalnál. Újítás, fantázia; kíváncsi voltam, lehet-e a tökből ehető ebédet készíteni. A válasz: igen. Tipp: Amikor a sajt megpirult és a hús teljesen átsült, nagy valószínűséggel rengeteg víz marad még a kész étel alján. Ne essünk kétségbe, és ne öntsük le; vegyük ki a forró sütőből, és ne takarjuk le, mert párolog, illetve a tök beszívja, várjunk, amíg kihűl.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...