r
Nosalty Logó

Szalonnás rakott karaj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Yoco-fater
Szalonnás rakott karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1652 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 6599 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 231 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    134.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3924.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    2247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 1652 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    309.2 g

Zsír

  • Összesen
    536.4 g
  • Telített zsírsav
    238 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15697.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    2871 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    3213 mg
  • Nátrium
    8989 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1582.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1713 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1690 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 6599 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, az apróra tört fokhagymával bedörzsöljük, és egy fél órát állni hagyjuk.
  2. Amíg a hús pihen, a vöröshagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. A krumplit és a kolbászt is felkarikázzuk, majd a szalonnát is felszeleteljük, és félig átsütjük. A tejfölt a lereszelt sajt 2/3-ával összekeverjük.
  3. Fogunk egy jénai tálat, az aljára egy sor krumpliszeletet fektetünk, majd erre egy réteg husit, melyre kolbászt, szalonnát, hagymakarikákat, és a sült szalonnát szórjuk. Majd az egészre a sajtos tejföl felét elterítjük, és a tejszín felét is egyenletesen ráöntjük. Ismét egy réteg krumpli, husi és a többi hozzávaló következik. A tetejére egy réteg krumpli, majd erre a maradék reszelt sajt kerül.
  4. Az egészet lefedve 60-70 percig sütjük, majd a fedelet levéve, 10-15 percig pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9664
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szalonnás rakott karaj
Yoco-fater 4 recept

Egy péntek esti, "mit főzzek ma magamnak" alkalmával készült az étel, otthon talált hozzávalókból.

Hozzászólások

Harányi György

Célszer? a recept elkészítéséhez karaj is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek