Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplival és hagymával sült csirkecomb

Krumplival és hagymával sült csirkecomb
Krumplival és hagymával sült csirkecomb
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készítek sült csirkét. Most valami szaftosat szerettem volna készíteni, és a kislányom nagyon szereti a paradicsomos ételeket. Innen jött az ötlet, hogy paradicsomlével öntöttem fel. Finom lett a végeredmény, így biztosan elkészítem még.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, és különvágjuk az alsó és felső combokat. Egy jénai tálat kiolajozunk, és belefektetjük a combokat, megszórjuk sóval, borssal, majoránnával.
  2. A felkarikázott hagymát és a szintén karikára vágott krumplit is rátesszük. Meghintjük sóval és ételízesítővel. Felöntjük a paradicsomlével.
  3. Rátesszük a jénai tetejét, és 200 fokon sütjük 40 percig. Ekkor levesszük a tetejét, a husikat felülre tesszük, és még 20-30 percig sütjük, amíg szép pirosra sülnek a husik.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 804
elküldve: 1
receptkönyvben: 86
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomlében sült combok, hagymás csirkecombok krumplival sütve, csőben sült paradicsomos csirkecombok

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Keti27
Keti27 / Keti27 Thu, 2014-09-25 13:21

Megcsináltam: nagyon finom lett! :) ízben szinte teljesen olyan, mint amikor az ember lábosban lecsós alapú csibepörköltet főz, benne a krumplival.
Az elején féltem, hogy sok lesz a paradicsomlé, sok állt belőle a tepsi alján - ugyanis egy 0,33-as kiszerelést adtam hozzá picit kevesebb alapanyaghoz, mint a receptben. de mivel este főztem, és másnap ettük, a krumpli rengeteg levet felszívott, és így lett tökéletes. :)

Köszönöm!

Incianyus
Incianyus Mon, 2014-01-13 13:38

Kedves Nikóka! Ma elkészítettem a recept alapján a csirkecombokat, látványra is és ízében is kiváló lett. Köszönet érte!

688
csirkecomb 3 db
burgonya 60 dkg
vöröshagyma 3 közepes db
paradicsomlé 2 dl
napraforgó olaj 1 dl
majoranna 1 teáskanál
fehér bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál
0 ízlés szerint