r
Nosalty Logó

Ragadós hot dog héjában főtt krumpliban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ragadós hot dog héjában főtt krumpliban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A hot dog-hoz

A mustáros majonézhez

Összesen 507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A hot dog-hoz

A mustáros majonézhez

Összesen 2023 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A hot dog-hoz

A mustáros majonézhez

Összesen 158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1120 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    965 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    719 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    150.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4480.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    3858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    685.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    355 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1090 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    1921 micro
Összesen 2023 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    225 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A hot dog-hoz

A mustáros majonézhez

Elkészítés

A hot dog-hoz

  1. A krumplikat héjában főzzük meg sós vízben, majd azokat - hosszában kissé behasítva - betesszük egy tepsibe, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk durva szemű sóval, tekerünk rá borsot, és így sütjük kívül ropogós pirosra.
  2. A mézet, mustárt, paradicsomot, gyömbért, balzsamecetet összekeverjük, ezzel az öntettel bekenjük a bevagdalt debreceni kolbászokat.
  3. A kolbászokat a krumplik mellé helyezzük a tepsibe, és grillezve, 200 fokon (légkeveréssel 180 fokon) 15-20 percen át sütjük. Figyelni kell, mert a kolbász egy ideig látszólag nem akar pirulni, majd egy pillanat alatt tud megégni! Mire megsül, jó ragadóssá válik, és a krumpli is megpirul. Közben egy kis tálban összekeverjük a mustáros majonézhez valókat.
  4. A burgonyákon vágott résbe rakjuk a mustáros majonézt, rá egy-egy kolbászt. Mindegyik hot dog mellé jár még egy szál kolbász.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 448
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 34939
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mostanában vannak (vagy lesznek) olyan napok, amik a karácsony előtti nagytakarítással, az ajándékok utáni rohangálással, vagy az adventi sütemények készítésével telnek el. Ilyen napok végén jöhet jól ez a fűszeres, melengető gyors vacsora, mintegy jól megérdemelt jutalomként, egy pohár sör vagy bor társaságában. Aki akarja, a krumplit kevés olívaolajjal, sóval bedörzsölve, alufóliába betekerve a grillsütőben 1 óra alatt 200 fokon megsütheti, közben meg-megforgatva őket

Hozzávalók

A hot dog-hoz

A mustáros majonézhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...