r
Nosalty Logó

Raffaello torta Rezu konyhájából

NS
Raffaello torta Rezu konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Krém

Piskóta

Díszítés

765
Kalória
16.5g
Fehérje
45.6g
Szénhidrát
59.2g
Zsír
86.7g
Víz
234.8g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
25.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Krém

Piskóta

Díszítés

Összesen 765 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Krém

Piskóta

Díszítés

Összesen 6117 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Krém

Piskóta

Díszítés

Összesen 294 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 765 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.8 g

Zsír

  • Összesen
    473.4 g
  • Telített zsírsav
    245 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7783 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    2256 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    745 mg
  • Foszfor
    3044 mg
  • Nátrium
    1541 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    365 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    693.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2427 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    1136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2392 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1479 micro
Összesen 6117 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

Krém

  1. A tejet a cukorral és a kókuszreszelékkel együtt feltesszük főni, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a pudingport.
  2. Kavarjuk folyamatosan, és amint besűrűsödött, kisebb lángra vesszük, és beletördeljük a fehér csokit. Ezután levesszük a tűzről.
  3. Ha a krém kihűlt, a felvert tejszínt hozzákeverjük.
  4. A héj nélküli mandulát felaprítjuk, és majd a torta összerakásánál rétegezzük a krém tetejére.

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját és a cukrot pedig robotgéppel habosra keverjük.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojássárgás keverékhez öntjük, összekavarjuk.
  3. A felvert tojásfehérjét óvatosan a keverékhez öntjük úgy, hogy lehetőleg ne törjön össze. Óvatosan összekavarjuk.
  4. A piskótakeveréket 26-28 cm átmérőjű kerek tortaformába töltjük, és 180 fokon 20-25 percig sütjük légkeverésen. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  5. A kész piskótát hagyjuk picit hűlni, majd hosszanti irányban félbevágjuk.

Díszítés

  1. A piskóta aljára rétegezzük a krém felét, rászórjuk a felaprított, héj nélküli mandulát, majd erre jön a krém másik fele, amelyet a piskóta tetejével fedünk le.
  2. A tortát körbekenjük felvert habtejszínnel (én Hulalát használtam), megszórjuk mandulapehellyel, és 4 raffaello bonbonnal díszítjük. Ízlés szerint még egy kis kókuszreszelékkel is díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28

Rengeteg raffaello torta között böngészve Nassolda oldalán találtam meg a tökéletes krém receptjét. Hozzá a piskótát mindenki saját íze szerint készítheti el.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...