r
Nosalty Logó

Raffaello torta Rezu konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Raffaello torta Rezu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Krém

Piskóta

Díszítés

Összesen 765 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Krém

Piskóta

Díszítés

Összesen 6117 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Krém

Piskóta

Díszítés

Összesen 294 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 765 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.8 g

Zsír

  • Összesen
    473.4 g
  • Telített zsírsav
    245 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7783 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    2256 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    745 mg
  • Foszfor
    3044 mg
  • Nátrium
    1541 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    693.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2427 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    1136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2392 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1479 micro
Összesen 6117 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 294 Kcal

Hozzávalók

Krém

Piskóta

Díszítés

Elkészítés

Krém

  1. A tejet a cukorral és a kókuszreszelékkel együtt feltesszük főni, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a pudingport.
  2. Kavarjuk folyamatosan, és amint besűrűsödött, kisebb lángra vesszük, és beletördeljük a fehér csokit. Ezután levesszük a tűzről.
  3. Ha a krém kihűlt, a felvert tejszínt hozzákeverjük.
  4. A héj nélküli mandulát felaprítjuk, és majd a torta összerakásánál rétegezzük a krém tetejére.

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját és a cukrot pedig robotgéppel habosra keverjük.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojássárgás keverékhez öntjük, összekavarjuk.
  3. A felvert tojásfehérjét óvatosan a keverékhez öntjük úgy, hogy lehetőleg ne törjön össze. Óvatosan összekavarjuk.
  4. A piskótakeveréket 26-28 cm átmérőjű kerek tortaformába töltjük, és 180 fokon 20-25 percig sütjük légkeverésen. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  5. A kész piskótát hagyjuk picit hűlni, majd hosszanti irányban félbevágjuk.

Díszítés

  1. A piskóta aljára rétegezzük a krém felét, rászórjuk a felaprított, héj nélküli mandulát, majd erre jön a krém másik fele, amelyet a piskóta tetejével fedünk le.
  2. A tortát körbekenjük felvert habtejszínnel (én Hulalát használtam), megszórjuk mandulapehellyel, és 4 raffaello bonbonnal díszítjük. Ízlés szerint még egy kis kókuszreszelékkel is díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 9656
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rengeteg raffaello torta között böngészve Nassolda oldalán találtam meg a tökéletes krém receptjét. Hozzá a piskótát mindenki saját íze szerint készítheti el.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Krém

Piskóta

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek