r
Nosalty Logó

Rácos patiszon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Redy
Rácos patiszon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 579 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2318 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 69 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1403.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    1135 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    2805 micro
Összesen 579 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    136.4 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5613.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    3211 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2214.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    912 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    541 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    796 micro
  • β-karotin
    4540 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    11221 micro
Összesen 2318 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    557 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 69 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk. A patiszont meghámozzuk, kisebb szeletekre vágjuk és besózva állni hagyjuk. A paprikát, paradicsomot, valamint a vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát szintén karikákra vágunk.
  2. A szalonna felét apró kockákra vágjuk, saját zsírján ropogósra sütjük és a maradék 2 gerezd zúzott fokhagymával beletesszük a tejfölbe.
  3. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával és a borssal, a patiszonszeleteket megforgatjuk benne.
  4. Egy olajjal kikent tálba kezdjük a rétegezést: egy sor a patiszonszeletekből, aztán a burgonyakarikák, ezt meglocsoljuk az ízesített tejföllel, majd a paprika-paradicsom-hagyma karikák, erre kerülnek a tarjaszeletek és ismét a lisztes patiszonszeletek. A rétegzést addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére tejfölt locsolunk és rátesszük a maradék szalonnaszeleteket.
  5. Forró sütőben először fedővel 30 percig, majd fedetlenül még 15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 282
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 59210
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

2 nap múlva költözünk végre az általunk áhított családi házba! Az összepakolt lakásban, dobozok között még gyorsan elkészítettem ezt a jó kis rakott patiszont búcsúzóul, aztán az edényeim is bekerülnek a dobozokba és átírhatom "A hely, ahol főzök" leírásomat! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek