Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rácos patiszon

Rácos patiszon
Rácos patiszon
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

2 nap múlva költözünk végre az általunk áhított családi házba! Az összepakolt lakásban, dobozok között még gyorsan elkészítettem ezt a jó kis rakott patiszont búcsúzóul, aztán az edényeim is bekerülnek a dobozokba és átírhatom "A hely, ahol főzök" leírásomat! :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk. A patiszont meghámozzuk, kisebb szeletekre vágjuk és besózva állni hagyjuk. A paprikát, paradicsomot, valamint a vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát szintén karikákra vágunk.
  2. A szalonna felét apró kockákra vágjuk, saját zsírján ropogósra sütjük és a maradék 2 gerezd zúzott fokhagymával beletesszük a tejfölbe.
  3. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával és a borssal, a patiszonszeleteket megforgatjuk benne.
  4. Egy olajjal kikent tálba kezdjük a rétegezést: egy sor a patiszonszeletekből, aztán a burgonyakarikák, ezt meglocsoljuk az ízesített tejföllel, majd a paprika-paradicsom-hagyma karikák, erre kerülnek a tarjaszeletek és ismét a lisztes patiszonszeletek. A rétegzést addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére tejfölt locsolunk és rátesszük a maradék szalonnaszeleteket.
  5. Forró sütőben először fedővel 30 percig, majd fedetlenül még 15 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 54
össznézettség: 43 727
elküldve: 21
receptkönyvben: 397
elkészítve: 19/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott patiszon, paprikás-paradicsomos rakott patiszon, patiszonos rakott krumpli, rakott burgonya patiszonnal

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Tue, 2016-08-23 00:57

Kedves Redy!
Én is elkészítettem a receptedet, nagyon finom lett, bár a krumplit és a tarját kihagytam, mert elég nagy patiszonom volt, felesleges lett volna dúsítani. :) Azonban én egy komoly problémával szembesültem az elkészítés során: a 4 dl tejföl nekem egy rétegre ráment, hiába, hogy a szalonna zsírjától több/hígabb lett. Ha nem öntöm rá mindet, csak pár pöttyben lett volna rajta. Ezért a második (szerencsére utolsó) rétegre még rá kellett tennem egy nagy dobozos (330 g) tejfölt, a patiszon sós levével hígítva, hogy elég legyen ( ugye abba már így szalonnazsír nem jutott). Én nem tudom, másoknak hogy lett elég a 4 dl. Híg tejfölt használsz esetleg? Mert a 20%-os ugye elég sűrű, talán ezért tűnt kevesebbnek.
Előre is köszi a választ, illetve a receptet!
Viola

ljanka
Janka / ljanka Sun, 2014-06-29 09:13

Én is elkészítettem tegnap, bár pici módosítással. A tejfölbe csak fokhagyma + só, bors került. Illetve a tarjaszeleteket kihagytam, helyette a közepébe is egy kis szeletelt bacon került.

Vava
Vava Tue, 2011-09-13 17:23

Nagyon-nagyon finom! Akkora adag sikeredett,hogy másnapra is maradt belőle. Ugyanolyan jóízűen ettük akkor is,mint előző nap. A férjem mind a tíz ujját megnyalta utána! :-))

nattyka
jana / nattyka Thu, 2011-07-14 20:03

Szia
Egy kérdés: A főtt tarját Te főzöd? Vagy főtt, füstölt? Én ma készítettem el, mivel nem volt egyértelmű, ezért én főztem meg a szelet tarjákat. Azon gondolkodtam, hogy legközelebb ugyanezt készítem el, csak római tálban és ahhoz nem főzöm elő a krumplit és a tarját is csak bepácolom. Mit gondolsz? Mit gondoltok? :-)))

kobazs
kobazs / kobazs Sat, 2010-10-09 20:05

Elkészítettem! Mennyei! Holnap készülök újra "elkövetni" - két hét alatt másodszor!!! Ezzel szerintem mindent elmondtam...
Köszönöm Neked a receptet!

Redy28
Redy / Redy28 Sat, 2010-10-09 21:02

Szia kobazs!
Nagyon örülök, hogy ennyire ízlik Neked is! Jó főzőcskét!
ü
Edit

laraed
Edit / laraed Sun, 2010-09-19 11:56

Gondolom már az új lakásban laksz mikor megjelent a recepted. Kívánok az új lakáshoz sok örömöt és sok egészséget , hogy élvezhesd sokáig a megálmodott lakás / konyha / előnyeit. Üdv Edit

Redy28
Redy / Redy28 Sun, 2010-09-19 21:24

Szia, itt is egy Edit !
Nagyon köszi a jókívánságokat, már tényleg a saját birtokunkon vagyunk, nem lakásban, hanem egy családi házban nagy kerttel. A gyerekeim is imádják, bár még sok munka lesz vele!
Neked is minden jót, finom étkeket a konyhában:-)
ü
Edit

580
patisszon 1 db
burgonya 60 dkg
paradicsom 4 nagy db
zöldpaprika 4 db
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 4 gerezd
bacon 10 dkg
füstölt-főtt tarja 15 dkg
tejföl 4 dl
finomliszt 3 evőkanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
bors 1 kk
0 ízlés szerint