r
Nosalty Logó

Rácos patiszon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Redy
Rácos patiszon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 579 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2318 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1403.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    1135 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    2805 micro
Összesen 579 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    136.4 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5613.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    3211 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2214.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    912 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    541 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    796 micro
  • β-karotin
    4540 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    11221 micro
Összesen 2318 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    557 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk. A patiszont meghámozzuk, kisebb szeletekre vágjuk és besózva állni hagyjuk. A paprikát, paradicsomot, valamint a vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát szintén karikákra vágunk.
  2. A szalonna felét apró kockákra vágjuk, saját zsírján ropogósra sütjük és a maradék 2 gerezd zúzott fokhagymával beletesszük a tejfölbe.
  3. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával és a borssal, a patiszonszeleteket megforgatjuk benne.
  4. Egy olajjal kikent tálba kezdjük a rétegezést: egy sor a patiszonszeletekből, aztán a burgonyakarikák, ezt meglocsoljuk az ízesített tejföllel, majd a paprika-paradicsom-hagyma karikák, erre kerülnek a tarjaszeletek és ismét a lisztes patiszonszeletek. A rétegzést addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére tejfölt locsolunk és rátesszük a maradék szalonnaszeleteket.
  5. Forró sütőben először fedővel 30 percig, majd fedetlenül még 15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 289
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 62381
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

2 nap múlva költözünk végre az általunk áhított családi házba! Az összepakolt lakásban, dobozok között még gyorsan elkészítettem ezt a jó kis rakott patiszont búcsúzóul, aztán az edényeim is bekerülnek a dobozokba és átírhatom "A hely, ahol főzök" leírásomat! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!