r
Nosalty Logó

Pulykamell besamel mártásban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
István mester
Pulykamell besamel mártásban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 644 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 3866 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 167 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 644 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    283 g

Zsír

  • Összesen
    269.5 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8848.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    2199 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    2923 mg
  • Nátrium
    3052 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1399.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1780 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1485 micro
  • α-karotin
    647 micro
  • β-karotin
    3196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16468 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 3866 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    713 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst vékony szeletekre vágjuk, és alaposan befűszerezzük őket. (Lehet használni szárnyashoz való grill fűszerkeveréket is.)
  2. A húst 1 óráig érni hagyjuk.
  3. Elkészítjük a besamel mártást: A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet vigyázva, nehogy lebarnítsuk. Hozzáadjuk a felmelegített tejet, a szerecsendiót és a fehér borsot, és enyhén megsózzuk. A reszelt sajt egyharmadát is belekeverjük.
  4. A húst egy jénai tálban rétegekben lerakjuk, és a tetejére helyezzük a félbevágott paradicsomokat. Lefóliázva 1 órán keresztül a sütőben sütjük. Majd fólia nélkül még addig, míg nagyjából el nem fövi a levét.
  5. Ezután kivesszük a sütőből, hozzáadjuk a besamel mártást, és a tetejére tesszük a megsütött bacon csíkokat és a reszelt sajtot.
  6. Csak addig tesszük vissza a sütőbe, míg a sajt meg nem barnul.
  7. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 85 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6575
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
István mester 49 recept

A Fald fel Amerikát c. műsorban láttam az alapreceptet, aminek a neve hot brown, ezt "honosítottam".  Van amit elhagytam, van amit hozzátettem, és máris egy finom vasárnapi ebéd kerekedett ki belőle.

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek