Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykacomb joghurtmártással és steak burgonyával

Pulykacomb joghurtmártással és steak burgonyával
Pulykacomb joghurtmártással és steak burgonyával
95 perc / előkészület: 15 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Liba- vagy kacsacombbal, illetve mellel is elkészíthető. Bármilyen szárnyas hússal finom, én most pulykacombot vettem a hentesnél, de legelőször libamellből sütöttem ezt a mennyei ételt. A mártást készíthetjük rozmaringgal, kakukkfűvel vagy bármilyen zöldfűszerrel, amit szeretünk.

hozzávalók / 4 adag

Pulykacomb

Köret

Joghurtmártás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykacombot megszabadítjuk a csontjától, alul-felül megszurkáljuk, minden oldalát jól megsózzuk-borsozzuk.
  2. Egy tepsit kikenünk zsírral, beletesszük a combot, és betoljuk a sütőbe (felső rácsra). Nem kell letakarni. Közepes lángon sütjük 70-80 percig. Megpermetezzük 1 dl vízzel, időnként locsolgatjuk a saját levével. Gyakran szurkáljuk.
  3. Közben meghámozzuk a krumplit, cikkekre vágjuk, jól megmossuk, egy tálban összeforgatjuk 2 ek. sóval és 1 ek. borssal. Meglocsoljuk 1 dl olajjal, és egyenletesen eloszlatjuk egy tepsiben úgy, hogy ne legyen réteges. Betesszük a sütőbe a pulyka alá, és addig sütjük, amíg finom puha nem lesz (kb. 45 perc).
  4. Amíg sülnek, lereszelünk 3 gerezd fokhagymát, a kaporral együtt alaposan összekeverjük a joghurttal. (Borsozni szoktam, sózni nem, mert elég sós a krumpli, meg a husi.)
  5. Teszteljük a combot, megszurkáljuk. Ha már semmi nem folyik ki belőle, kivesszük, felszeleteljük, tálaljuk a mártással és a krumplival.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 536
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

egészben sült pulyka felsőcomb kapros joghurtos mártással és steak burgonyával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini Thu, 2016-09-08 17:35

Perfekt, pikk-pakk kis recept! Úgy kerek ahogy van, a leírás is pontos, ügyes szakácsnőre jellemző. I love it.

917
pulyka felsőcomb 1.3 kg
disznózsír 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1 dl
burgonya 1 kg
2 ek
bors 1 ek
napraforgó olaj 1 dl
joghurt 300 g
fokhagyma 3 gerezd
kapor 1 ek
bors 0 ízlés szerint