r
Nosalty Logó

Pulykacomb joghurtmártással és steak burgonyával

Fonott Kalács
Pulykacomb joghurtmártással és steak burgonyával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pulykacomb

Köret

Joghurtmártás

917
Kalória
70.1g
Fehérje
37g
Szénhidrát
53.2g
Zsír
477.6g
Víz
247.6g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pulykacomb

Köret

Joghurtmártás

Összesen 917 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pulykacomb

Köret

Joghurtmártás

Összesen 3668 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pulykacomb

Köret

Joghurtmártás

Összesen 127 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3582.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    2420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    477.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 917 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    280.4 g

Zsír

  • Összesen
    212.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    991 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14328.2 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    3028 mg
  • Nátrium
    9679 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    148 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1910.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 3668 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

Pulykacomb

  1. A pulykacombot megszabadítjuk a csontjától, alul-felül megszurkáljuk, minden oldalát jól megsózzuk-borsozzuk.
  2. Egy tepsit kikenünk zsírral, beletesszük a combot, és betoljuk a sütőbe (felső rácsra). Nem kell letakarni. Közepes lángon sütjük 70-80 percig. Megpermetezzük 1 dl vízzel, időnként locsolgatjuk a saját levével. Gyakran szurkáljuk.
  3. Közben meghámozzuk a krumplit, cikkekre vágjuk, jól megmossuk, egy tálban összeforgatjuk 2 ek. sóval és 1 ek. borssal. Meglocsoljuk 1 dl olajjal, és egyenletesen eloszlatjuk egy tepsiben úgy, hogy ne legyen réteges. Betesszük a sütőbe a pulyka alá, és addig sütjük, amíg finom puha nem lesz (kb. 45 perc).
  4. Amíg sülnek, lereszelünk 3 gerezd fokhagymát, a kaporral együtt alaposan összekeverjük a joghurttal. (Borsozni szoktam, sózni nem, mert elég sós a krumpli, meg a husi.)
  5. Teszteljük a combot, megszurkáljuk. Ha már semmi nem folyik ki belőle, kivesszük, felszeleteljük, tálaljuk a mártással és a krumplival.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Liba- vagy kacsacombbal, illetve mellel is elkészíthető. Bármilyen szárnyas hússal finom, én most pulykacombot vettem a hentesnél, de legelőször libamellből sütöttem ezt a mennyei ételt. A mártást készíthetjük rozmaringgal, kakukkfűvel vagy bármilyen zöldfűszerrel, amit szeretünk.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...