Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes fehér kenyér

Gluténmentes fehér kenyér
Gluténmentes fehér kenyér
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma... gluténmentesen...

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a cukrot a vízzel, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10-15 percig állni hagyjuk.
  2. Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztkeveréket a sóval és a zsiradékkal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
  3. Egy nagyobb fakanállal kavarni kezdjük a tál szélétől a közepe felé, majd addig dagasztjuk, amíg egy rugalmas tésztát kapunk, ami leválik a tál faláról.
  4. Megszórjuk a tál szélét lisztkeverékkel, és a tésztát 40-50 percig, lefedve, kelni hagyjuk. Közben a sütőformát sütőpapírral kibéleljük.
  5. A tésztát újból átgyúrjuk, belehelyezzük az előkészített sütőformába, és további 30 percig kelni hagyjuk.
  6. A tésztán 3-4 vágást ejtünk, langyos vízzel megkenjük, és az előmelegített sütőbe helyezzük. 10-12 percig sütjük 210-215 fokon (légkeveréses), majd 45-50 percig 185-190 fokon.
  7. Amikor kivesszük, hideg vízzel megkenjük, és hűlni hagyjuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 195°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x12x7 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 21 570
elküldve: 4
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gourmand

Mióta szakács: 2015.02.01.
33 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

fehér vekni, cipó

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tecuko
Tecuko Thu, 2018-03-22 00:32

Kedves Gourmand,
Szeretném megkérdezni milyen lisztkeveréket használtál. Tapasztalatom szerint nagyon nem mindegy :)
Köszönöm
Tecuko

Stecz Laci
Gourmand / Stecz Laci Fri, 2018-03-23 11:44

Kedves Tecuko,
Mix per Pane feher kenyérlisztkeveréket használok a NutreFree-től.
Jó sütés-főzést! :-)
Üdvozlet, Gourmand

Finimini
Finimini / Finimini Wed, 2017-10-18 16:11

Szia, örülök, hogy megkaptad a kommentet, mert kérdezném, hogy van-e főzős blogod, esetleg GM receptekkel is? (Igaz a gourmandoknak biztos nem barátja semmilyen diéta.) Meggyőződésem, hogy a férfiak jobb szakácsok, mint a nők. Várom válaszod. Köszi, Edit

Stecz Laci
Gourmand / Stecz Laci Tue, 2017-10-24 11:14

Szia Edit!
Sajnos főzős blogom az nincs, amikor utolér az ihlet, itt közlöm a recepteket. Hamarosan jelentkezem egy gluténmentes csokimuffinnal, csak legyen egy félórám.
Egyébként, ha bármiben segíthetek, szívesen megteszem. Üdv, Laci

194
gluténmentes lisztkeverék 500 g
friss élesztő 15 g
olívaolaj 20 ml
10 g
barna cukor 1 teáskanál
víz 4 dl