Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos-almás kalács

Pudingos-almás kalács
Pudingos-almás kalács
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenki arra várt, mi lesz belőle, mikor a tésztájába is almát reszeltem.

Amikor teljesen már kész volt, és felszeltem, akkor öröm volt mindenki számára a kalács újítása.

Nagyon könnyű a tésztája, még harmadnap is ugyanolyan gyenge, mint frissen sütve.

hozzávalók / 9 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaníliás pudingport fél literes kislábosba öntjük, hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot (vagy 10 csepp folyékony édesítőszert), 1 dl ásványvizet, és simára keverjük, majd lassacskán a 2 dl tejet hozzákeverjük.
  2. Félretesszük, és a puncsos pudingport is előkészítjük, csak ebbe a péppé reszelt almát is belekeverjük, majd sorban a szokásos módon megfőzzük. Először a pudingokat készítjük el, hogy langyosra tudjanak hűlni.
  3. A tésztához a lisztet egy mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a cukrot, sót, élesztőt és a kézmeleg tej felét, majd pár percet állni hagyjuk, míg az almákat meghámozzuk, és pépesre reszeljük.
  4. Majd hozzáadjuk a liszthez a pépes almát, 1 mokkáskanál natúr kakaót, 2 tojást , a maradék tejet, jól megdagasztjuk, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
  5. Végül az olvasztott zsírt is beledolgozzuk, s meleg helyen 20 percet kelni hagyjuk.
  6. Ha megkelt, 4 cipót formálunk belőle, és külön-külön ujjnyi vékony téglalapra nyújtjuk. Az egyik lapot megkenjük a vaníliás pudinggal, majd ráfektetjük a másik lapot, azt megkenjük a maradék vaníliás pudinggal, és a puncsos pudingból is kenünk rá.
  7. Majd 2 evőkanál lekvárt is egyenletesen elkenünk rajta, végül felcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt, 39x30 cm-es tepsibe tesszük.
  8. A következő cipókat is kinyújtjuk, és ugyanúgy járunk el, mint a másiknál.
  9. Végül az 1 tojást felverjük, és kalácskenővel megkenjük.
  10. Előmelegített sütőben közepes lángon 50 perc alatt tűpróbával készre sütjük.
  11. Ha megsült, kivesszük a sütőből, kissé hűlni hagyjuk, majd kifordítjuk a tepsiből vászon konyharuhára, és lehúzzuk róla a papírt. Ezután visszafordítjuk deszkára, és teljesen hűlni hagyjuk.
  12. Ha már teljesen kihűlt, akkor vizes késsel szeleteljük.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 988
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás kalács, puncsos-vaníliás kalács, pudingos kalács almás tésztából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anita.suzuki
anita.suzuki Tue, 2013-03-12 11:58

Kedves Gabimami58!
Nagyon megtetszett a receptje, hétvégén megsütném, de kicsit zavaros számomra az almapép megosztása. A puncspudingba kell 1 alma, és a tésztába 2 alma?

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Fri, 2013-03-15 16:00

Szia Anita!

Igen ahogy olvastad,ill. írtad a tésztába 2 pépesre reszelt almát dolgozunk. Majd a puncs pudingoskrémbe az 1 alma pépesre reszelve.
Sok sikert kivánok hozzá...

667
finomliszt 100 dkg
élesztő 5 dkg
tej 4 dl
cukor 1 teáskanál
0.5 kk
alma 3 db
cukrozatlan kakaópor 1 kk
sertészsír 2 ek
tojás 2 db
tojás 1 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
puncs pudingpor 2 tasak
alma 1 db
tej 0.5 l
ásványvíz 3 dl
cukor 5 ek
sárgabaracklekvár 4 ek