r
Nosalty Logó

Pudingos-almás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Pudingos-almás kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 667 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6004 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 170 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 667 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5292 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    1356 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1662 mg
  • Nátrium
    1515 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1143.1 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1216 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    752 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1120 micro
Összesen 6004 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vaníliáspudingportfél literes kislábosba öntjük, hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot(vagy 10 csepp folyékony édesítőszert), 1 dl ásványvizet, és simára keverjük, majd lassacskán a 2 dl tejet hozzákeverjük.
  2. Félretesszük, és a puncsos pudingport is előkészítjük, csak ebbe a péppé reszelt almát is belekeverjük, majd sorban a szokásos módon megfőzzük. Először a pudingokat készítjük el, hogy langyosra tudjanak hűlni.
  3. A tésztához a lisztet egy mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a cukrot, sót, élesztőtés a kézmeleg tej felét, majd pár percet állni hagyjuk, míg az almákat meghámozzuk, és pépesre reszeljük.
  4. Majd hozzáadjuk a liszthez a pépes almát, 1 mokkáskanál natúr kakaót, 2 tojást , a maradék tejet, jól megdagasztjuk, hogy közepes keménységűtésztát kapjunk.
  5. Végül az olvasztott zsírt is beledolgozzuk, s meleg helyen 20 percet kelni hagyjuk.
  6. Ha megkelt, 4 cipót formálunk belőle, és külön-külön ujjnyi vékony téglalapra nyújtjuk. Azegyik lapot megkenjük a vaníliás pudinggal, majd ráfektetjük a másik lapot, azt megkenjük a maradék vaníliás pudinggal, és a puncsos pudingból is kenünk rá.
  7. Majd 2 evőkanál lekvárt is egyenletesen elkenünk rajta, végül felcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt, 39x30 cm-estepsibe tesszük.
  8. Akövetkező cipókat is kinyújtjuk, és ugyanúgy járunk el,mint a másiknál.
  9. Végül az 1 tojást felverjük,és kalácskenővel megkenjük.
  10. Előmelegített sütőben közepes lángon 50 perc alatt tűpróbával készre sütjük.
  11. Ha megsült,kivesszük a sütőből, kissé hűlni hagyjuk, majd kifordítjuk a tepsiből vászon konyharuhára, és lehúzzuk róla a papírt. Ezután visszafordítjuk deszkára, és teljesen hűlni hagyjuk.
  12. Ha már teljesen kihűlt, akkor vizes késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2367
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pudingos-almás kalács
Gabimami58 139 recept

Mindenki arra várt, mi lesz belőle, mikor a tésztájába is almát reszeltem. Amikor teljesen már kész volt, és felszeltem, akkor öröm volt mindenki számára a kalács újítása. Nagyon könnyű a tésztája, még harmadnap is ugyanolyan gyenge, mint frissen sütve.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek