r
Nosalty Logó

Fonott túrós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Fonott túrós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kelt tészta

Töltelék

Összesen 924 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kelt tészta

Töltelék

Összesen 2772 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kelt tészta

Töltelék

Összesen 265 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087.5 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 924 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    118.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3262.5 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    1010 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.5 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 2772 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.6 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Kelt tészta

Töltelék

Elkészítés

Kelt tészta

  1. Felfuttatjuk az élesztőt kevés meleg, cukros tejben.
  2. Amikor felfutott az élesztőnk, a többi alapanyaggal jól kidolgozzuk, és duplájára kelesztjük .
  3. Két részre osztjuk a tésztát. Kinyújtjuk, megkenjük a fele túrós töltelékkel, felcsavarjuk, félretesszük. Kinyújtjuk a másikat is ugyanúgy, és a kettőt összecsavarjuk, majd kivajazott őzgerinc formába helyezzük. Kelesztjük kb. 25 percig.
  4. Előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.

Töltelék

  1. A túrót egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéját, a tojássárgáját és a habbá felvert tojásfehérjét, és összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 5920
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 22.

Ajánló

Tölthetjük az egyiket túróval, és a másikat dióval vagy mákkal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Családom kívánságára megsütöttem. Egyszerű, de mutatós kalács, és finom!

Hozzávalók

Kelt tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek