Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós nyúl

Diós nyúl
Diós nyúl
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen sok nyulat tartottunk, így gyakran került az asztalunkra nyúlhús. Nagyon egészséges, könnyű ételek készíthetők belőle. A klasszikus vadas mellett a család nagy kedvence a diós nyúl, amelynek a receptjére egy orosz szakácskönyvben bukkantam még évekkel ezelőtt, és azóta sokszor elkészítettem. Egyszerű a receptje, mégis nagyon különleges, izgalmas az ízvilága. Különféle körettel tálalható, de talán a legfinomabb vajon pirított polentával vagy knédlivel.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Különféle körettel fogyasztható, rizzsel, tört krumplival, zöld salátával vagy vajon pirított polentával, knédlivel. Száraz, fehérborral kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész nyulat feldaraboljuk, kb. 6 dekás darabokra, majd sózzuk. Felhevített vajon pár perc alatt átpirítjuk a nyúldarabokat.
  2. A nyúlhúst a zsiradékkal együtt egy jénai tálba (vagy tepsibe) helyezzük, hozzáöntjük a fehérbort, beleszórjuk a szemes és a szegfűborsot, a fokhagymagerezdeket, és teszünk hozzá egy kevés vizet (1dl) is, majd letakarjuk alufóliával.
  3. A sütőbe toljuk, és kb. 50 percig sütjük kis lángon, figyelve arra, hogy ne párologjon el túlságosan a hús alól a lé. Amennyiben ez megtörténne, pótoljuk opcionálisan borral vagy vízzel.
  4. Ha megpuhult a nyúlhús, megvárjuk, amíg meghűl, majd lefejtjük a húst a csontokról. A nagyobb húsdarabokat még apríthatjuk, hogy falatnyi nagyságúak legyenek.
  5. A pecsenyelét leszűrjük egy kis lábosba, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, és csomómentesre keverjük benne a keményítőt. Beleszórjuk az apróra vágott diót és az őrölt fűszereket (fekete bors, szerecsendió), és pár perc alatt kis lángon besűrítjük.
  6. A nyúlhús-darabokat visszahelyezzük a jénai tálba, majd leöntjük a tejszínes-diós mártással, meglocsoljuk egy kevés citromlével, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Tálalás előtt pár percre betoljuk a sütőbe, hogy átmelegedjen.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 578
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
16 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

nyúl tejszínes-diós mártásban

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

668
nyúlhús 1.5 kg
dió 15 dkg
vaj 5 dkg
fehérbor 2.5 dl
fokhagyma 3 gerezd
szegfűbors 1 tk
fekete bors 1 kk
fekete bors 1 csipet
szerecsendió 1 csipet
petrezselyem 1 csokor
főzőtejszín 2.5 dl
citromlé 1 fél citromból nyert
étkezési keményítő 1 evőkanál
0 ízlés szerint