r
Nosalty Logó

Pöttyös húsvéti kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Pöttyös húsvéti kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 697 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 2778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 298 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 697 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    119.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3000.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    553 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 2778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A langyos tejhez keverjük hozzá a cukrot, majd morzsoljuk hozzá az élesztőt és pár perc alatt futtassuk fel. A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.
  2. A lisztet keverjük össze a sóval, majd szitáljuk át. A keverőtálba öntsük bele a langyos tejszínt, adjuk hozzá a vajat és a felfuttatott élesztőt, majd keverjük kicsit össze.
  3. Ezután kanalazzuk rá az átszitált lisztet, majd indítsuk el a dagasztóprogramot, és dagasszuk meg a tésztát. Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk. Ezután tegyük át a tésztát egy enyhén kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen egy óra alatt kelesszük a duplájára.
  4. A megkelt tésztát borítsuk ki lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra. Ezután egy 6 cm-es pogácsaszaggatóval szaggassuk ki a tésztát. (a leeső részeket én kicsit átgyúrtam, és szintén kiszaggattam) Ezután ízlés szerint kanalazzuk rá egy-egy tésztakorongokra a diós és mákos tölteléket, valamit némelyikre tegyünk pár szem meggyet.
  5. Ezután a megtöltött tésztából formázzunk golyókat, majd váltakozva helyezzük bele a sütőpapírral kibélelt formába. (ízlés szerint kizsírozhatjuk és lisztezhetjük a formát) Ezután takarjuk le egy konyharuhával, majd szobahőmérsékleten 30 perc alatt kelesszük újra.
  6. A megkelt tésztát ezután kenjük le felvert egész tojással. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél takarjuk le a kalácsot alufóliával, hogy sütés közben a teteje nehogy nagyon megbarnuljon, megégjen. (Én légkeverésnél 170 fokon, 35 percig sütöttem)
  7. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen. Tálalás előtt, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A tésztája foszlós, és nagyon finom a váltakozó töltelékkel.

Diós töltelék

  1. A diós töltelék hozzávalóit keverjük össze, figyelve arra, nehogy túl lágy legyen a massza.

Mákos töltelék

  1. A mákos töltelék hozzávalóit keverjük össze, figyelve arra, nehogy túl lágy legyen a massza.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x10
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 95
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek