r
Nosalty Logó

Nutellás babka Mercédesztől

Mercédesz_94
Nutellás babka Mercédesztől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

788
Kalória
14.3g
Fehérje
114.9g
Szénhidrát
29.3g
Zsír
20.4g
Víz
108.2g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
40.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4721 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    175.9 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2706 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1238 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    689.6 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    122.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 4721 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 374 kcal

Elkészítés

  1. Megmelegítjük a tejet, majd elkeverünk benne egy kanál kristálycukrot, beletesszük az élesztőt és felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Ezután hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojássárgáját, végül a langyos tejben felfuttatott élesztőt.
  2. Bedagasztjuk a tésztát, majd lefedve meleg helyen egy órán át kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, téglalap alakúra. Megkenjük nutellával, majd feltekerjük és hosszában kettévágjuk. A félbevágott copfokat finoman körbetekerjük egymáson, majd püspökkenyér formába tesszük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben, 40-45 percig sütjük. Miután megsült, a külsejére nutellát csorgathatunk és aprított mogyorót szórhatunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...