r
Nosalty Logó

Kalácstorta 3. - lekváros

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Atkáriné Terike
Kalácstorta 3. - lekváros
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A fényesítéshez

Összesen 580 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A fényesítéshez

Összesen 5800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A fényesítéshez

Összesen 289 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 580 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.5 g

Zsír

  • Összesen
    157 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5933.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    388 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1573 mg
  • Nátrium
    2807 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    932.5 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    743 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1236 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    886 micro
Összesen 5800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A fényesítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Közepes kemény tésztát dagasztunk, a vajat négy részletben adagoljuk a tésztába.
  2. Addig dagasztjuk, amíg selymes, sima, hólyagos lesz.
  3. Letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkán tetszés szerint formázzuk.
  5. Tepsibe téve, ismét 20-25 percig kelesztjük.
  6. Végül megkenjük tojással, és előmelegített sütőbe megsütjük.
  7. Mikor szép pirosra sült, megkenjük cukros vízzel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8228
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 01.

Ajánló

Ebből a tésztából bármilyen kalácsot lehet sütni. Fonott, dúc, lekváros kifli, és még sorolhatnám.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kalácstorta 3. - lekváros
Atkáriné Terike 17 recept

Egyszerű és finom kalács.

Hozzávalók

A tésztához

A fényesítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek