r
Nosalty Logó

Gesztenyés-étcsokis kelt tészta

Éva-Anyóca
Gesztenyés-étcsokis kelt tészta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1002
Kalória
22.7g
Fehérje
158.6g
Szénhidrát
27.6g
Zsír
44.6g
Víz
142.1g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
23.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1002 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 8012 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 268 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1185.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    158.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 1002 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.9 g

Zsír

  • Összesen
    220.8 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9485.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    427 mg
  • Kálcium
    1043 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    665 mg
  • Foszfor
    2307 mg
  • Nátrium
    4968 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1268.6 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    356.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1077 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    769 micro
  • Kolin:
    850 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 8012 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy bögrében meglangyosítjuk a tejet, beletesszük a porcukrot és a friss élesztőt. Elkeverjük, felfuttatjuk.
  2. Egy tálba beletesszük a lisztet, a sót, a cukrot és a tojásokat. Jól elkeverjük őket.
  3. A felfuttatott élesztővel elkezdjük összekeverni, és szükség szerint, ahogy érezzük, még langyos tejet vagy lisztet teszünk bele.
  4. Jó hólyagosra kidolgozzuk, liszttel megszórva, letakarva, langyos helyen kb. 40 percig pihentetjük, kelesztjük.
  5. A sütőt bekapcsoljuk, előmelegítjük.
  6. Egy tálba a kiengedett gesztenyéket villával jól áttörjük, beletesszük a sót, a cukrot, a rumaromát, a teavajat, a tejet, és jól elkeverjük.
  7. Deszkán késsel feldaraboljuk a csokikat, és ezt is a gesztenyés masszába keverjük.
  8. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, átdolgozzuk, négy cipóba vesszük, és mind a négy cipót még hagyjuk kb. 10-15 percet pihenni.
  9. A tepsiket kicsit kiolajozzuk, sütőpapírt teszünk beléjük.
  10. A cipókat egyenként a lisztezett deszkán, téglalap alakúra nyújtjuk, és a hosszabb részénél a krém egynegyedét, hosszában elhelyezzük. Feltekerjük, és a tepsibe tesszük. Még egyet helyezhetünk a tepsibe, és a tetejüket a felvert tojással lekenjük. Itt is pihentetjük tíz percet.
  11. A másik tepsibe is beletesszük a két feltekert tekercset, és lekenjük.
  12. Az előmelegített sütőbe ekkor már betehetjük az első tepsit. Ha szép aranybarna, és illata is van, kész. Kivesszük, és betesszük a másik tepsit. Azt is megsütjük aranybarnára.
  13. Fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük, tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8

Mostanában megszerette a család a kelt tésztás ételeket, legyen sós vagy édes töltésű. Kifejezetten gyorsan megy már a sütése, és nagyon finom és laktató, étel. Nem akartam a gesztenyét most pudingos szituba keverni, és más csodákat elművelni, valami laktatós buliba kérték az elkészítését, és ez most favorit, tehát könnyű volt a döntés. A finom kakaóbabdarabos étcsoki, na az kifejezetten dobott a tölteléken!:-) Elég hideg van még, úgyhogy jól jön ez az igen csak jól lakató étel. Most édes töltéssel.

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek