r
Nosalty Logó

Kalács Dézi konyhájából

Dézi
Kalács Dézi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kovászhoz

A kalácshoz

815
Kalória
17.8g
Fehérje
122.9g
Szénhidrát
27.7g
Zsír
46.1g
Víz
264.5g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
25.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kovászhoz

A kalácshoz

Összesen 815 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kovászhoz

A kalácshoz

Összesen 3261 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kovászhoz

A kalácshoz

Összesen 374 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 815 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1058 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1765.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1011 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    491.4 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    184.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1015 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    995 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 3261 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 374 kcal

Elkészítés

A kovászhoz

  1. A kovászhoz valókat összerakjuk és megkelesztjük.
  2. A lisztet a citromhéjjal, a cukorral, a vajjal összekeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  3. S a kovásszal jól összedolgozzuk. Ha kemény lenne, kicsi tejet adunk még hozzá.
  4. Jól megkelesztjük. Fonjuk, és megint jól megkelesztjük.
  5. A tetejét megkenjük tojással. Kuglófformában vagy zsírozott lábasban is süthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nálunk nagyon kelendő lett. Mikor megsütöttem az elsőt gyermekeim elcsenték, és újat kellett sütnöm, 3 adagot. :)

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...