Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Portobello olaszosan töltve Harissás paradicsommmal

Portobello olaszosan töltve Harissás paradicsommmal
Portobello olaszosan töltve Harissás paradicsommmal
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

AzEszter portobellója indította el a folyamatot, mely ennek a receptnek a megszületéséhez vezetett. Szerettem volna egy könnyebb, lazább, ízben gazdag gombaételt készíteni és ekkor ugrott be az aszalt paradicsom pesto alkalmazásának ötlete. Innentől kezdve már adta magát az olaszos ízvilág. Nagyon jó együtt sütni egy tepsiben ezt a kétféle dolgot, mert a paradicsomról lefolyó szósz a gombáról leolvadó sajttal elkeveredve igen izgalmas eredményt ad.

hozzávalók / 2 adag

A gombához

A szárított paradicsom pestohoz

A paradicsom öntethez

A tetejükre

ajánlat

Egy könnyű ebéd, vagy vacsora, vagy előétel kerekedhet belőle.
Lehet gazdagítani chilivel, cukkinivel, padlizsánnal is.
Ki lett próbálva medvehagymás pestóval is mind a gomba, mind a paradicsom, s úgy is nagyon finom volt a végeredmény.
pH besorolás: enyhén savasít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra. (légkeveréses 160°C) Egy tepsit megolajozunk kissé.
  2. A gombákat megmossuk, a szárait eltávolítjuk, és lecsöpögtetjük. A paradicsomokat szintén megmossuk, és kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk.
  3. Elkészítjük az öntetet: az öntet minden hozzávalóját egy tálkában kikavarjuk, és sóval, őrölt színesborssal ízesítjük.
  4. A tepsibe helyezzük a gombákat és a paradicsomszeleteket. A gombákat bekenjük (a lemezes részét) aszalt paradicsom pestóval, mindegyikre ráhelyezünk sonkaszeleteket és a tetejére rakunk mozzarellasajt szeleteket.
  5. A paradicsomszeleteket bekenjük az öntettel, mindegyik tetejére reszelünk egy kis fokhagymát, majd a tetejükre szintén helyezünk egy-két mozzarella sajtszeletet. Amikor megvagyunk, betesszük a sütőbe, és sütjük kb.20-25 percig.
  6. Amikor kész, tálaljuk, apróra vágott snidlinggel megszórva a tetejüket.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 605
elküldve: 1
receptkönyvben: 117
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

Portobello aszalt paradicsom pestoval, sonkával, és karamellizált sült paradicsommal

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

krita
krita Sun, 2010-06-06 13:46

Én csütörtökön a szombathelyi Tescoban láttam portobello gombát! Fél kg/5 db 699 Ft volt, úgy emlékszem. Biztosan a többiben is van! :-)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2010-05-21 16:12

Ma voltam az Ázsia Bt-ben - Vásárcsarnok - és lehet kapni harissát, tubusosat is, és konzerveset is. Talán a tubusos célszerűbb, ha nem használjuk rendszeresen sokat.

illesera
illesera Fri, 2010-05-07 17:40

Sziasztok ! Mi az a Harissa? Ezt mindenki tudja csak én nem ? (ciki :(( ) Az Eszter azt írta az ő portobello receptjében ( ha jól emlékszem ), hogy pont jó a champignon gomba is, csak jó nagyot vegyünk ???!!!! hmmmmm...? Egyébként nagyon guszta a recept, lehet hogy megpróbálom! üdv Era

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2010-05-07 22:56

Kedves illesera! egyáltalán nem ciki, ne is mondj ilyet! A harissa, egy paszta állagú fűszerkeverék, tartalmaz többek között chilit, fokhagymát, római köményt, koriandert, sót, stb. Főként Észak-Afrikában elterjedt ízesítő, nagyon finom midenféle zöldségekhez, húsokhoz, kuszkuszhoz. Budapesten török boltokban, szír boltban, s talán a Culinárisban is lehet kapni. A champion gomba nagyszerűen használható ebben a receptben, a lényeg, hogy elég nagy legyen, hogy tölteni lehessen. Azt mondom érdemes próbálkozni, nem óriási a különbség az ízében. Aztán kíváncsian várjuk, ízlet-e! :) Üdv: Mrs Smith

illesera
illesera Sat, 2010-05-08 13:39

Köszönöm szépen a választ, most már akkor ezt is tudom !eddig még nem is hallottam felőle ( na szép....!) most már akkor mindenképp kipróbálom a reciteket, kiváncsi lettem , h milyen lehet ! majd jelzem,hogyan sikerült ! mégegyszer köszi, és írjatok még sok ilyen jó kis receptet ! üdv era

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2010-05-07 16:47

Kedves Juci! A chilivel kizárt, hogy elrontsd! :) De azért ne szomorkodj, amint Miskolc felé járok, jelzek Neked, és összehozzuk a dolgot! ;-) A portobelloról elárulok Neked valamit, a zöldségesünknek fogalma nem volt, hogy ez portobello, francia csiperkének árulta. Gonoszak voltunk, nem árultuk el neki, mert így maradt a kedvező ár. Egyébként lehet, hogy Miskolcon a zöldség nagybanin azért lehet kapni...Vagy Metro esetleg. A legjobbakat: Mrs Smith

1322
portobello gomba 40 dkg
paradicsom 4 közepes db
prosciutto 12 dkg
fokhagyma 2 gerezd
szárított paradicsom 120 g
fenyőmag 50 g
parmezán sajt 50 g
fokhagyma 2 gerezd
bazsalikom 15 levél
olívaolaj 1 dl
barna cukor 2 ek
balzsamecet 1 ek
harissa paszta 1 teáskanál
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
mozzarella 10 dkg
snidling 1 csokor