Portobello olaszosan töltve Harissás paradicsommmal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
A gombához
-
200g portobello gomba43 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
60g prosciutto150 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
A szárított paradicsom pestohoz
-
155 kcal
-
25g fenyőmag168 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
A paradicsom öntethez
-
10g barna cukor38 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A tetejükre
-
50g mozzarella150 kcal
-
90g snidling27 kcal
Összesen
1322
Kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
A gombához
-
400g portobello gomba85 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
120g prosciutto300 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
A szárított paradicsom pestohoz
-
120g szárított paradicsom310 kcal
-
50g fenyőmag337 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
A paradicsom öntethez
-
20g barna cukor76 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A tetejükre
-
100g mozzarella299 kcal
-
180g snidling54 kcal
Összesen
2641
Kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
A gombához
-
25.7g portobello gomba5 kcal
-
25.7g paradicsom5 kcal
-
7.7g prosciutto19 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
A szárított paradicsom pestohoz
-
7.7g szárított paradicsom20 kcal
-
3.2g fenyőmag22 kcal
-
3.2g parmezán sajt13 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
5.5g olívaolaj48 kcal
A paradicsom öntethez
-
1.3g barna cukor5 kcal
-
0.3g balzsamecet0 kcal
-
0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A tetejükre
-
6.4g mozzarella19 kcal
-
11.6g snidling3 kcal
Összesen
170
Kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.3 g
Zsír
-
Összesen 94.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3972.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 746 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 1027 mg
-
Nátrium 1859 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 497.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 448 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 279 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 3613 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 32687 micro
-
Lut-zea 1391 micro
Összesen
1322
Kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.6 g
Zsír
-
Összesen 188.9 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7945.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 1493 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 525 mg
-
Foszfor 2053 mg
-
Nátrium 3717 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.9 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 995.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 896 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 210 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 557 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 467 micro
-
Kolin: 298 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 7225 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 65374 micro
-
Lut-zea 2782 micro
Összesen
2641
Kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 510 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 239 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 464 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4196 micro
-
Lut-zea 179 micro
Összesen
170
Kcal
Hozzávalók
A gombához
-
40 dkg portobello gomba
-
4 közepes db paradicsom
-
12 dkg prosciutto
-
2 gerezd fokhagyma
A szárított paradicsom pestohoz
A paradicsom öntethez
-
2 ek barna cukor
-
1 ek balzsamecet
-
1 teáskanál harissa paszta
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
A tetejükre
Elkészítés
A gombához
- A sütőt előmelegítjük 180°C fokra. (légkeveréses 160°C) Egy tepsit megolajozunk kissé.
- A gombákat megmossuk, a szárait eltávolítjuk, és lecsöpögtetjük. A paradicsomokat szintén megmossuk, és kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk.
- Elkészítjük az öntetet: az öntet minden hozzávalóját egy tálkában kikavarjuk, és sóval, őrölt színesborssal ízesítjük.
- A tepsibe helyezzük a gombákat és a paradicsomszeleteket. A gombákat bekenjük (a lemezes részét) aszalt paradicsom pestóval, mindegyikre ráhelyezünk sonkaszeleteket és a tetejére rakunk mozzarellasajt szeleteket.
- A paradicsomszeleteket bekenjük az öntettel, mindegyik tetejére reszelünk egy kis fokhagymát, majd a tetejükre szintén helyezünk egy-két mozzarella sajtszeletet. Amikor megvagyunk, betesszük a sütőbe, és sütjük kb.20-25 percig.
- Amikor kész, tálaljuk, apróra vágott snidlinggel megszórva a tetejüket.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sűtés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10859
- Feltöltés dátuma: 2010. május 07.
Ajánló
Egy könnyű ebéd, vagy vacsora, vagy előétel kerekedhet belőle. Lehet gazdagítani chilivel, cukkinivel, padlizsánnal is. Ki lett próbálva medvehagymás pestóval is mind a gomba, mind a paradicsom, s úgy is nagyon finom volt a végeredmény. pH besorolás: enyhén savasít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Fogyókúra:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17525 recept
AzEszter portobellója indította el a folyamatot, mely ennek a receptnek a megszületéséhez vezetett. Szerettem volna egy könnyebb, lazább, ízben gazdag gombaételt készíteni és ekkor ugrott be az aszalt paradicsom pesto alkalmazásának ötlete. Innentől kezdve már adta magát az olaszos ízvilág. Nagyon jó együtt sütni egy tepsiben ezt a kétféle dolgot, mert a paradicsomról lefolyó szósz a gombáról leolvadó sajttal elkeveredve igen izgalmas eredményt ad.
Hozzászólások
Miskolcon se portobellót, se harissát nem lehet kapni:((((..talán chilivel jó lesz...
Kedves Juci! A chilivel kizárt, hogy elrontsd! :) De azért ne szomorkodj, amint Miskolc felé járok, jelzek Neked, és összehozzuk a dolgot! ;-) A portobelloról elárulok Neked valamit, a zöldségesünknek fogalma nem volt, hogy ez portobello, francia csiperkének árulta. Gonoszak voltunk, nem árultuk el neki, mert így maradt a kedvez? ár. Egyébként lehet, hogy Miskolcon a zöldség nagybanin azért lehet kapni...Vagy Metro esetleg. A legjobbakat: Mrs Smith
Ooooooooh... :-)
Köszönjük!!! Olyan jó, ez úgy feldobja az embert! :)) A Smithek
Sziasztok ! Mi az a Harissa? Ezt mindenki tudja csak én nem ? (ciki :(( ) Az Eszter azt írta az ? portobello receptjében ( ha jól emlékszem ), hogy pont jó a champignon gomba is, csak jó nagyot vegyünk ???!!!! hmmmmm...? Egyébként nagyon guszta a recept, lehet hogy megpróbálom! üdv Era
Kedves illesera! egyáltalán nem ciki, ne is mondj ilyet! A harissa, egy paszta állagú f?szerkeverék, tartalmaz többek között chilit, fokhagymát, római köményt, koriandert, sót, stb. F?ként Észak-Afrikában elterjedt ízesít?, nagyon finom midenféle zöldségekhez, húsokhoz, kuszkuszhoz. Budapesten török boltokban, szír boltban, s talán a Culinárisban is lehet kapni. A champion gomba nagyszer?en használható ebben a receptben, a lényeg, hogy elég nagy legyen, hogy tölteni lehessen. Azt mondom érdemes próbálkozni, nem óriási a különbség az ízében. Aztán kíváncsian várjuk, ízlet-e! :) Üdv: Mrs Smith
Köszönöm szépen a választ, most már akkor ezt is tudom !eddig még nem is hallottam fel?le ( na szép....!) most már akkor mindenképp kipróbálom a reciteket, kiváncsi lettem , h milyen lehet ! majd jelzem,hogyan sikerült ! mégegyszer köszi, és írjatok még sok ilyen jó kis receptet ! üdv era
Ma voltam az Ázsia Bt-ben - Vásárcsarnok - és lehet kapni harissát, tubusosat is, és konzerveset is. Talán a tubusos célszer?bb, ha nem használjuk rendszeresen sokat.
Én csütörtökön a szombathelyi Tescoban láttam portobello gombát! Fél kg/5 db 699 Ft volt, úgy emlékszem. Biztosan a többiben is van! :-)