r
Nosalty Logó

Pörkölttel rakott medvehagymás nokedli

Gonoszka1
Pörkölttel rakott medvehagymás nokedli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pörkölthöz

Nokedlihez

Tetejére

852
Kalória
48g
Fehérje
82.4g
Szénhidrát
35.7g
Zsír
354.3g
Víz
246.7g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pörkölthöz

Nokedlihez

Tetejére

Összesen 852 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pörkölthöz

Nokedlihez

Tetejére

Összesen 4264 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pörkölthöz

Nokedlihez

Tetejére

Összesen 150 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1548.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    354.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 852 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    240.1 g

Zsír

  • Összesen
    178.5 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7741 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    395 mg
  • Kálcium
    1422 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    2700 mg
  • Nátrium
    2794 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    412.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1771.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1303 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    1049 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1090 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    2260 micro
  • β-crypt
    271 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2124 micro
Összesen 4264 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    181 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

Pörkölthöz

  1. A pörkölttel kezdünk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát, paradicsomot is megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, és a paradiccsommal együtt feldaraboljuk. A marhacombot is megtisztítjuk, és kicsi kockákra vágjuk.
  2. Egy lábosba beletesszük az olajat, és a hagymát és a paprikát megpároljuk rajta, majd a paradicsomot is hozzáadjuk. Pár perc múlva megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, és hozzáadjuk a marhahúst. 1-2 percig kevergetve főzzük, majd felöntjük vízzel, úgy hogy a víz ellepje bőven. Puhára főzzük a húst. A lényeg. hogy a hús puha legyen, és a szaft jó sűrű legyen.
  3. Belekeverjük a tejfölt.

Nokedlihez

  1. A nokedlihez először 3 dl vízzel a megtisztított, feldarabolt medvehagymát botmixerrel pürésitjük.
  2. A lisztet kimérjük, hozzáütjük a tojásokat, sózzuk. Hozzáadjuk a túrót a medvehagymás vízhez, és botmixerrel krémesre dolgozzuk. Hozzáadjuk a liszthez. Elkezdjük összekeverni, és lassanként adagoljuk hozzá a vizet, annyit, hogy nokedlisűrűségű legyen a tészta.
  3. Egy fazékban enyhén sós vizet felforralunk, és beleszaggatjuk a nokedlit. Ha feljöttek a víz tetejére, akkor kb: 1 perc múlva leszűrjük.
  4. Egy tűzálló tálat kikenünk fél evőkanál olajjal, és a nokedli felét elterítjük benne. Erre elosztjuk a pörköltet, majd befedjük a maradék nokedlivel.

Tetejére

  1. A sajtot lereszeljük, és összekeverjük a tejföllel.
  2. Az ételünk tetejére kenjük a sajtos tejfölt.
  3. 200 fokos sütőben kb:30 pecet sütjük, hogy kicsit megpiruljon a teteje.
  4. Melegen tálaljuk savanyúsággal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37

Ezt készítettem hétvégére ebédre. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 148 kalória van.

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek