Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos nokedli pirított szalonnacsíkokkal

Spenótos nokedli pirított szalonnacsíkokkal
Spenótos nokedli pirított szalonnacsíkokkal
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az elmúlt évi spenót termésből készített utolsó fagyasztott spenótpürét használtam fel. Tudom, nem egy diétás étel, de nagyon finom. Már alig várom, hogy a kertben növekedő spenótbébik felnőtté cseperedjenek.:-)

hozzávalók / 4 adag

Nokedli

Továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb edénybe vizet forralunk.
  2. A nokedli tésztát összeállítjuk: a lisztbe szórjuk a sót, belezúzzuk a fokhagymát, beleütjük a tojásokat, és beleöntjük a spenótpürét.
  3. Alaposan összedolgozzuk. Ha szükséges, tehetünk bele 1-2 evőkanál vizet. A tészta jó könnyű legyen, ne túl kemény és ne túl híg.
  4. Szaggassuk a lobogó vízbe. Addig főzzük, míg fel nem jönnek a nokedlik a víz tetejére.
  5. Szűrjük le, és tegyük fél percre hideg vízbe, majd megint szűrjük le.
  6. Amíg lecsöpög, a szalonnát vágjuk apró csíkokra, és pirítsuk zsírjára.
  7. Öntsük rá a nokedlit, és kis lángon melegítsük át az egészet.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 295
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalonnás galuska, spenótos galuska, spenótos tésztájú nokedli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

881
finomliszt 50 dkg
2 kávéskanál
spenót 20 dkg
tojás 5 db
víz 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
füstölt szalonna 20 dkg