Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsós nokedli színesen

Borsós nokedli színesen
Borsós nokedli színesen
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvencem a nokedli, aminek az elkészítésétől sokan tartanak, de szerintem csak egyszer kell ráérezni, és aztán elronthatatlan. A borsós nokedli az egyik legjobb és legegyszerűbb étel, ami tojással és friss zöldborsóval történhet, és bátran variálható más zöldségekkel is.

hozzávalók / 4 adag

Nokedli

Zöldség-szett

ajánlat

Vannak ételek, amikre másnap, felmelegítve azt mondjuk: "Hmmm, ez még jobb, mint tegnap!" Ez is egy ilyen fogás :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Nokedli

  1. Egy tálba sót szórunk, ráütjük a tojásokat, és megszórjuk kakukkfűvel. Használhatunk más zöldfűszert is, szerintem sokat dob rajta a petrezselyem vagy a tárkony is, ha tehetjük, friss fűszerrel dolgozzunk persze. Egy villával lazán kevergetve nagyjából homogénné alakítjuk a masszát.
  2. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet és a vizet, villával kevergetve, amíg el nem érjük a "tökéletes nokedli" állagot. Ízlés dolga, hogy ez pontosan mit is jelent, én azt szeretem, ha már masszív, de a villával felemelve még lassan nyúlik lefelé.
  3. Ami fontos, hogy lobogó, nagy mennyiségű vízbe szaggassuk a nokedlit, mert egyébként összeáll, és kellemetlen állaga lesz. Párszor megkeverve néhány perc alatt el is készül. Szűrjük le, és rögtön mehet a zöldségekhez, amik eközben párhuzamosan már épp révbe érnek.

Zöldség-szett

  1. A póréhagymát nagyobb szeletekre vágjuk, és az olajon, alacsony hőfokon szép lassan megfonnyasztjuk.
  2. Hosszúkás csíkokra szeleteljük a paprikát, és rádobjuk a hagymára. Ekkor sózunk, borsozunk.
  3. 10 perc alatt a hő már megdolgozza a paprikát, viszont még friss, "harapható" az állaga, ekkor boríthatjuk hozzá a borsót is. Amit rögvest nyakon önthetünk a tejföllel. Én ezen a ponton a tejfölt összekeverem a borsikafűvel meg a pirospaprikával, és így egyben adom az ételhez a három hozzávalót.
  4. 5 perc alatt összerottyannak a tejfölös zöldségek, a pont ekkorra elkészült nokedlit ekkor egyesítjük velük, és egy gyors átforgatás után már készen is vagyunk. Érdemes egy fedő alatt 10 percig még pihentetni az ételt, hogy a szósz szépen átjárhassa a nokedlit. A roppanós paprikának, üde borsónak, és a lágy hagymacsíkoknak nincs is jobb közeg ennél.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 560
elküldve: 3
receptkönyvben: 114
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

asusuy

Mióta szakács: 2015.07.01.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös zöldségek nokedlival, galuska tejfölös zöldségekkel, borsós nokedli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

574
tojás 3 db
finomliszt 1.5 bögre
víz 2.5 dl
1 csipet
kakukkfű 1 teáskanál
póréhagyma 1 db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
zöldborsó 30 dkg
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 4 dl
2 kávéskanál
fűszerpaprika 3 teáskanál
borsikafű 1 teáskanál
citrombors 0 ízlés szerint