r
Nosalty Logó

Tavaszi hagymaleves

Moldevit
Tavaszi hagymaleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

237
Kalória
5.5g
Fehérje
21.7g
Szénhidrát
15.4g
Zsír
503.4g
Víz
35.8g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 710 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 34 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    503.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2094 micro
Összesen 237 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2689.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    1716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1510.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3380 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6281 micro
Összesen 710 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 34 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat előkészítjük, megmossuk, majd fél centis karikákra vágjuk a zöld és a fehér részeket is. A fokhagymákat megpucoljuk, és apróra vágjuk, vagy fokhagymanyomóval összetörjük.
  2. A lábasba beletesszük a vajat, rá a hagymákat, és lefedjük 5-8 percre legkisebb lángon. Közben 1-2 alkalommal forgassuk át a párolódó hagymát a vajjal. (Nem pirítjuk a hagymát, csak pároljuk.) Közben a vízforralóban felforralunk 1 liter vizet.
  3. A megpárolódott hagymára ráhintjük a púpos evőkanál lisztet, és szép egyenletesen elkavarjuk. Nem baj, ha a liszt hirtelen minden nedvességet felszív.
  4. Kb. egy perc kavargatás után a lisztes párolt hagymát húzzuk félre a tűzről, és fűszerezzük meg (leveskocka, szerecsendió, bors), és öntsük fel a tejjel. Keverjük el csomómentesre, majd öntsük fel a liter forró vízzel.
  5. Tegyük vissza a levest a tűzre, és ha felforrt, főzzük 3 percig kis lángon, lassan kevergetve.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Gyors és könnyen elkészíthető levesre vágytam így húsvét előtt, mert tudom hogy hamarosan jön a nagy evészet. :) És megláttam a hűtőben a friss, tavaszi újhagymát...

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...