Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagyma-krémleves sajtos-vajas pirítóssal

Póréhagyma-krémleves sajtos-vajas pirítóssal
Póréhagyma-krémleves sajtos-vajas pirítóssal
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tegnap este a párom ezzel a nagyon kellemes ízvilágú levessel várt haza. A fehérbor kihagyható a receptből, viszont a borral van igazán megkoronázva az ízvilága. Természetesen, ha sok szeretet lesz belefőzve a levesbe, kompenzálódik a bor hiánya.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A pirítóshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A póréhagymát karikázzuk fel, és egy pár karikát tegyünk félre díszítés gyanánt. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A vaj és az olaj keverékén fedő alatt, kis lángon pároljuk meg a hagymákat kb. 15 perc alatt.
  2. Öntsük fel a zöldséglevessel vagy a vízzel, majd tegyük bele a felkockázott burgonyát és a kakukkfüvet. Mikor a burgonya megpuhult, botmixerrel pürésítsük a levest. Keverjük hozzá a tejszínt, és sóval, fehérborssal, citromlével és a fehérborral ízesítsük.
  3. Egy utolsó forralás után tálaljuk a levest a pirítós tárasaságában.
  4. A pirítóst lehet sütőben is készíteni: a kenyérszeleteket megkenjük vajjal, és megszórjuk reszelt sajttal. Addig pirítjuk a kenyeret a sütő grillfokozatán, amíg ráolvad a sajt. A másik változat pedig az lenne, hogy: kenyérpirítóban pirítjuk meg a kenyeret, és míg meleg a kenyér, megkenjük vajjal, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  • sütési hőfok: 250°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 140
elküldve: 4
receptkönyvben: 150
elkészítve: 14/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fehérboros krémleves, pórékrémleves, póréhagymaleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

604
póréhagyma 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
vaj 5 dkg
olívaolaj 2 ek
zöldség alaplé 7 dl
kakukkfű 1 kk
citromlé 1 ek
burgonya 2 db
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
fehérbor 1 dl
vaj 5 dkg
sajt 10 dkg
kenyér 4 szelet