r
Nosalty Logó

Póréhagyma-krémleves sajtos-vajas pirítóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csutak Enikő
Póréhagyma-krémleves sajtos-vajas pirítóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A pirítóshoz

Összesen 607 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A pirítóshoz

Összesen 2427 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A pirítóshoz

Összesen 115 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1650.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    863 micro
Összesen 607 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    158.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6602 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1312 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1039 mg
  • Nátrium
    3908 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    732.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1341 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2024 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3452 micro
Összesen 2427 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A pirítóshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A póréhagymát karikázzuk fel, és egy pár karikát tegyünk félre díszítés gyanánt. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A vaj és az olaj keverékén fedő alatt, kis lángon pároljuk meg a hagymákat kb. 15 perc alatt.
  2. Öntsük fel a zöldséglevessel vagy a vízzel, majd tegyük bele a felkockázott burgonyát és a kakukkfüvet. Mikor a burgonya megpuhult, botmixerrel pürésítsük a levest. Keverjük hozzá a tejszínt, és sóval, fehérborssal, citromlével és a fehérborral ízesítsük.
  3. Egy utolsó forralás után tálaljuk a levest a pirítós tárasaságában.
  4. A pirítóst lehet sütőben is készíteni: a kenyérszeleteket megkenjük vajjal, és megszórjuk reszelt sajttal. Addig pirítjuk a kenyeret a sütő grillfokozatán, amíg ráolvad a sajt. A másik változat pedig az lenne, hogy: kenyérpirítóban pirítjuk meg a kenyeret, és míg meleg a kenyér, megkenjük vajjal, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10721
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Póréhagyma-krémleves sajtos-vajas pirítóssal
Csutak Enikő 82 recept

A tegnap este a párom ezzel a nagyon kellemes ízvilágú levessel várt haza. A fehérbor kihagyható a receptből, viszont a borral van igazán megkoronázva az ízvilága. Természetesen, ha sok szeretet lesz belefőzve a levesbe, kompenzálódik a bor hiánya.

Hozzávalók

A leveshez

A pirítóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek