Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagyma krémleves 2.

Póréhagyma krémleves 2.
Póréhagyma krémleves 2.
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazándiból a piacról hazajövet, a finomságok elpakolása közben jött az ihlet. Sokféle hagymát vettem, és mivel szeretem az alapanyagokat legnagyobb százalékban felhasználni, ezért a póréhagyma zöld szárvégét, illetve a főzőhagyma szárát használtam fel. Mivel az új fokhagymának is volt szára, természetesen ezt sem dobtam el, hanem belekerült a levesbe... Ezért is lett zöld a levesem színe.
Természetesen lehet csak póréhagymát is használni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megmossuk és vékonyan felkarikázzuk. A petrezselyemzöldet durvára vágjuk.
  2. Az apró kockákra vágott szalonnát pörcre sütjük, amit tálalásig félreteszünk.
  3. A szalonna zsírjában fedő alatt pár percig pároljuk a hagymát a kakukkfűvel és a petrezselyemzölddel. Ha szükséges, akkor kevés olajat adhatunk még hozzá.
  4. Megszórjuk a liszttel és a tejjel felengedve összekeverjük. Kicsit összeturmixolhatjuk a hagymát, de az sem baj, ha darabos marad.
  5. Felöntjük kb. 1,5 l vízzel, sózzuk és 5 percig főzzük.
  6. Tálaláskor vékonyra szeletelt póréhagymával és a szalonnapörccel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 25 322
elküldve: 1
receptkönyvben: 177
elkészítve: 13/15
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

krémleves póréhagymából

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzso100
zsuzso100 / zsuzso100 Wed, 2010-02-10 13:32

Pedig még el is olvastam az elején...kicsit ízetlennek is érzem, úgyhogy ha legközelebb csinálnék, rakok hozzá sok újhagyma zöldet is.

239
póréhagyma 1 db
petrezselyem 0.5 csokor
kolozsvári szalonna 10 dkg
tej 3 dl
finomliszt 1 púpozott ek
kakukkfű 0.5 teáskanál
1 teáskanál
víz 1.5 l