Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Báránypite

Báránypite
Báránypite
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pitetészta alá rejtett tejszínes bárányragu - köret és főétel is egyben.

www.lurpak.com/hu-hu/

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A raguhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a sütőport és a sót egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és elmorzsoljuk benne.
  2. Hozzáadjuk a tojást és egy kevés tejszínt, majd összeállítjuk a tésztát.
  3. Fóliába csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük 20 percet.

A raguhoz

  1. A vajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, és megpirítjuk rajta a vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott bárányhúst, és nagy lángon fehéredésig pirítjuk. Ezután sózzuk-borsozzuk, és felöntjük 1,5 dl vízzel, majd alacsony lángon főzni kezdjük.
  3. 15-20 perc után hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és a fokhagymát. Elkeverjük benne, ha szükséges, pótoljuk a vizet, és tovább főzzük.
  4. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a petrezselymet. Átpirítjuk, és hozzáöntjük a tejszínt. Összeforraljuk, majd belereszeljük a sajtot.

Az összeállítás

  1. A ragut piteformába öntjük.
  2. A pihentetett tésztát lisztezett felületen a piteforma méretének megfelelő nagyságúra nyújtjuk.
  3. Ráterítjük a ragura a tésztát, és a felesleget levágjuk, a szélét lenyomkodjuk.
  4. Villával megszurkáljuk a tésztát, és 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20-25 percre, amíg a tészta szépen megpirul.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 250
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lurpak

Mióta szakács: 2016.03.01.
13 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bárányhúsos pite, pitepaplan alatt sült bárány

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1188
finomliszt 250 g
1 kávéskanál
sütőpor 0.5 teáskanál
vaj 125 g
tojás 1 db
habtejszín 50 ml
vaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
bárányhús 500 g
sárgarépa 2 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
gomba 250 g
habtejszín 250 ml
parmezán sajt 5 dkg
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 dl