r
Nosalty Logó

Báránypite

Lurpak
Báránypite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

Az összeállítás

1188
Kalória
38.3g
Fehérje
58.7g
Szénhidrát
89.3g
Zsír
304.1g
Víz
316.5g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A raguhoz

Az összeállítás

Összesen 1188 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A raguhoz

Az összeállítás

Összesen 4747 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A raguhoz

Az összeállítás

Összesen 235 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1623.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    304.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3637 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 1188 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.3 g

Zsír

  • Összesen
    357.3 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6495 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1109 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    2048 mg
  • Nátrium
    2767 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    234.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1216.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3539 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    779 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2121 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14550 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3159 micro
Összesen 4747 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    245 micro
  • β-karotin
    719 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a sütőport és a sót egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és elmorzsoljuk benne.
  2. Hozzáadjuk a tojást és egy kevés tejszínt, majd összeállítjuk a tésztát.
  3. Fóliába csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük 20 percet.

A raguhoz

  1. A vajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, és megpirítjuk rajta a vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott bárányhúst, és nagy lángon fehéredésig pirítjuk. Ezután sózzuk-borsozzuk, és felöntjük 1,5 dl vízzel, majd alacsony lángon főzni kezdjük.
  3. 15-20 perc után hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és a fokhagymát. Elkeverjük benne, ha szükséges, pótoljuk a vizet, és tovább főzzük.
  4. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a petrezselymet. Átpirítjuk, és hozzáöntjük a tejszínt. Összeforraljuk, majd belereszeljük a sajtot.

Az összeállítás

  1. A ragut piteformába öntjük.
  2. A pihentetett tésztát lisztezett felületen a piteforma méretének megfelelő nagyságúra nyújtjuk.
  3. Ráterítjük a ragura a tésztát, és a felesleget levágjuk, a szélét lenyomkodjuk.
  4. Villával megszurkáljuk a tésztát, és 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20-25 percre, amíg a tészta szépen megpirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Pitetészta alá rejtett tejszínes bárányragu - köret és főétel is egyben. www.lurpak.com/hu-hu/

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...