r
Nosalty Logó

Báránypite

Lurpak
Báránypite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

Az összeállítás

1188
Kalória
38.3g
Fehérje
58.7g
Szénhidrát
89.3g
Zsír
304.1g
Víz
316.5g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A raguhoz

Az összeállítás

Összesen 1188 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A raguhoz

Az összeállítás

Összesen 4747 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A raguhoz

Az összeállítás

Összesen 235 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1623.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    304.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3637 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 1188 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.3 g

Zsír

  • Összesen
    357.3 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6495 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1109 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    2048 mg
  • Nátrium
    2767 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    234.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1216.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3539 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    779 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2121 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14550 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3159 micro
Összesen 4747 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    245 micro
  • β-karotin
    719 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a sütőport és a sót egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és elmorzsoljuk benne.
  2. Hozzáadjuk a tojást és egy kevés tejszínt, majd összeállítjuk a tésztát.
  3. Fóliába csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük 20 percet.

A raguhoz

  1. A vajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, és megpirítjuk rajta a vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott bárányhúst, és nagy lángon fehéredésig pirítjuk. Ezután sózzuk-borsozzuk, és felöntjük 1,5 dl vízzel, majd alacsony lángon főzni kezdjük.
  3. 15-20 perc után hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és a fokhagymát. Elkeverjük benne, ha szükséges, pótoljuk a vizet, és tovább főzzük.
  4. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a petrezselymet. Átpirítjuk, és hozzáöntjük a tejszínt. Összeforraljuk, majd belereszeljük a sajtot.

Az összeállítás

  1. A ragut piteformába öntjük.
  2. A pihentetett tésztát lisztezett felületen a piteforma méretének megfelelő nagyságúra nyújtjuk.
  3. Ráterítjük a ragura a tésztát, és a felesleget levágjuk, a szélét lenyomkodjuk.
  4. Villával megszurkáljuk a tésztát, és 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20-25 percre, amíg a tészta szépen megpirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Pitetészta alá rejtett tejszínes bárányragu - köret és főétel is egyben. www.lurpak.com/hu-hu/

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek