Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos pite füstölt tarjából

Húsos pite füstölt tarjából
Húsos pite füstölt tarjából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi családi kedvenc. Ha véletlenül maradna belőle másnapra, célszerű kicsit meglangyosítani, úgy a legfinomabb. 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Ha gáztepsi méretűre akarjuk növelni az adagot, keverjünk a masszához még 15 dkg tarját vagy párizsit. Persze ebben az esetben kicsit laposabb lesz a pite.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elkeverjük a sütőport, ízlés szerint sót, hozzáadjuk a puha margarint, a tojássárgáját és a tejfölből annyit (3-4 evőkanál), hogy jól gyúrható tészta legyen. Kis időre berakjuk a hűtőbe pihenni.
  2. Ezalatt a héjában főtt krumplit még melegen áttörjük, hozzáadjuk a megdarált tarját, sót, a tejfölből annyit, hogy sűrű, de még kenhető massza legyen. Sóval, őrölt borssal ízesítjük.
  3. A tésztát megfelezzük, az egyik felét kinyújtjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe fektetjük. Rásimítjuk a tölteléket, és beborítjuk a tészta másik kinyújtott felével.
  4. A tésztát megszurkáljuk villával, megkenjük a tojásfehérjével.
  5. Előmelegített sütőben világosra sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x35x7 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 895
elküldve: 3
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
243 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tarjás pite, húsos pite, füstölt tarjás pite

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

836
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
0 ízlés szerint
margarin 25 dkg
tojássárgája 1 db
tejföl 1 dl
füstölt-főtt tarja 25 dkg
burgonya 50 dkg
0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
bors 0 ízlés szerint
tojásfehérje 1 db