Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza 4 főre

Pizza 4 főre
Pizza 4 főre
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedves barátom adta az ötletet, hogy miért nem készítek pizzát, majd adott hozzá egy receptet, ellenben az a tésztarecept nekem nem volt eléggé átütő, így kicsit megformálva, alapanyagok módosításával saját ízvilágom szerint módosítottam.

hozzávalók / 4 adag

A tészta

A szósz

A feltét ízlés szerint

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése

  1. Felfuttatjuk az élesztőt. A 3 dl tejet megmelegítjük (langyosra, nem kell hogy forró legyen), elkeverjük a mézzel (ezt lehet helyettesíteni cukorral (1,5ek)) és az élesztővel, amit előtte összetörünk apróbb darabokra. Ezt követően belerakjuk egy kisebb edénybe, és 5 percig lefedve hagyjuk. Ha habos a teteje, akkor jól felfutott, lehet beleönteni a második lépésben összeállítottak közé.
  2. Összekeverjük a lisztet (ha csak pont egy kiló lisztet vettünk, akkor egy keveset hagyjunk meg abból a célból, hogy azon gyúrhassuk meg a tésztát), az olajat, a sót és a tojást, valamint a felfuttatott élesztőt, majd finoman adagoljuk hozzá a vizet, vigyázzunk rá, hogy ne adjunk hozzá túl sokat, mert akkor sokkal nehezebb lesz dolgozni vele. Ha mégis megborult, akkor ez esetben több lisztet kell hozzáadni.
  3. Megdolgozzuk a tésztát, jól átgyúrjuk, és egy cipószerűt alkotunk belőle, majd lefedve félrerakjuk fél-egy órára. Tipp: Ha melegebb helyre rakjuk, akkor gyorsabban kel, de én akkor is szívesebben várok vele egy órát. Viszont túl meleg helyre se rakjuk (például konvektor tetejére!
  4. Az 1 óra elteltével kivesszük, és kevés liszten még picit gyurmázunk rajta, majd 4 egységes részre vágjuk.

A feltét elkészítése

  1. Előfűtjük a sütőt. Mivel nekem semmilyen szám, se hőfok, se fokozat nincs a sütőmön, így én azt tanácsolom közepes állásba rakjuk (cirka 180 fok).
  2. A receptben felhasznált alapanyagok, a számomra legegyszerűbb paradicsomos alaphoz valók. Csak összekeverjük őket (1 doboz paradicsomszósz meg a fűszerek), itt ízlés szerint lehet még bele sót meg borsot rakni, esetleg majorannát, rozmaringot vagy őrölt chilipaprikát.
  3. Sütőrácson sütőpapírra rakjuk a kivasalt pizzatésztát. A szélébe sajtot lehet rakni, csak akkor hajtsuk rá a szélén a tésztát. Mehet rá a paradicsomszósz, majd a feltét. Ez mindenki számára lehet egyedi, a leggyakoribbak a sonka, gomba, kukorica, sajt vagy sonka, bab, szalámi, kukorica, jalapeno, sajt, de a tenger gyümölcse mix, olívabogyóval és sajttal a tetején is jó választás tud lenni.
  4. Sütési idő 12-15 perc.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 23 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 697
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

83011231992

Mióta szakács: 2019.12.05.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás pizza, kukoricás pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1569
tojás 2 db
friss élesztő 50 g
tej 3 dl
méz 2 ek
olívaolaj 7 ek
finomliszt 1 kg
1 teáskanál
víz 1 dl
sűrített paradicsom 0.5 kg
oregánó 1 ek
bazsalikom 1 ek
kakukkfű 1 ek
csemegekukorica 30 dkg
sonka 15 dkg
gomba 15 dkg
sajt 20 dkg