r
Nosalty Logó

Pizza margherita rozsliszttel

Marcsus
Pizza margherita rozsliszttel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1131
Kalória
51.8g
Fehérje
131g
Szénhidrát
43.6g
Zsír
238.8g
Víz
118.5g
Koleszterin
8.9g
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1131 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4521 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3032.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    786 mg
  • Nátrium
    1213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    238.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    990 micro
Összesen 1131 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    207.3 g

Zsír

  • Összesen
    174.4 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12129.7 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    3388 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    3146 mg
  • Nátrium
    4850 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    523.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    955.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1044 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1766 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3960 micro
Összesen 4521 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy tálba öntünk 150 ml langyos vizet, hozzáadjuk az élesztőt, és elkeverjük benne. Hozzákeverjük a rozslisztet, és tésztát gyúrunk belőle. Robotgéppel a legjobb, mert a rozsliszttel elég nehéz dolgozni. Nedves konyharuhával letakarjuk, és meleg helyre tesszük 30 percre.
  2. Ha kissé meg kelt, hozzáadjuk a langyos tejet, olívaolajat, 250 ml langyos vizet, sót és a lisztet. Robotgéppel 10 percig gyúrjuk, és ismét meleg helyre tesszük 1 órára.
  3. Nekem ebből az adagból 3 pizza lesz, de el lehet osztani négy felé is. Tehát megkenjük a tepsit olívaolajjal, három felé vesszük a tésztát, kerekre nyújtjuk, mindegyiket megkenjük 2-3 ek paradicsomszósszal, rápakoljuk a sajtot. (A mozzarellát jól csöpögtessük le, vágjuk fel, majd szárítgassuk fel papírtörlővel. Nagyon csúnyán eláztathatja a tésztát.) Nem kell rá túl sok sajt, a "kevés néha több" mondás itt feltétlenül érvényesül.
  4. 230 fokos sütőben 6-8 percig sütjük, nekem van pizza programom én azon sütöm. Friss rukkolával vagy bazsalikommal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 7 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Számomra a pizzatészta vékony és ropogós.  A pizza hut-os vastag tésztás pizzát ki nem állhatom, muszáj voltam találni egy igazi receptet, egy igazi olasz receptet. :)

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...