Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyős pizza blanchetyler konyhájából

Serpenyős pizza blanchetyler konyhájából
Serpenyős pizza blanchetyler konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Továbbra is dolgozom a "tökéletes pizza" projekten, ez a gyors serpenyős pizza ennek az eredménye. A sok rétesliszt isteni levegős, de roppanós állagot ad a tésztának, ráadásul kiválóan fagyasztható, így 10 pizzányi adagot készítek egyszerre, majd zacskóban egyenként lefagyasztom őket, ezeket később egy tál meleg vízben 10-15 perc alatt ki tudom olvasztani. A szósz amennyire egyszerű, annyira fantasztikus, a Grana Padano pedig bár nem kifejezetten pizzára lett kitalálva, a bolti gumis vagy éppen túl vizes mozzarelláknál sokkal jobb választás. Egy tésztagombócból egy kistányér méretű pizza készül, ezt vegyük figyelembe, ha farkaséhesek vagyunk. :)

hozzávalók / 2 adag

A pizzatésztához (10 db pizza lesz belőle)

A szószhoz (2 pizzához elegendő mennyiség)

A feltéthez (2 pizzához elegendő mennyiség)

Szólj hozzá!

elkészítés

A pizza elkészítése

  1. A vizet langyosítsuk meg, és oldjuk fel benne a cukrot, majd a két csomag élesztőt. Ha 10 perc múlva nem képződik rajta 2-3 cm-s habréteg, adjunk neki még pár percet, vagy adjunk hozzá még egy kis élesztőt.
  2. Keverjük össze a lisztet és a sót egy nagy tálban, majd öntsünk rá 3 dl-t a vízből. Robotgéppel, kenyérsütő gépben vagy akár kézzel kezdjük el összedolgozni a tésztát, utóbbi esetben 2-3 teáskanál olívaolajjal könnyíthetjük a procedúrát. Ruganyos, de nem ragadós tésztát kell kapnunk, közben korrigáljunk a maradék vízzel, vagy ha szükséges, 1-2 evőkanál liszttel. A kész tésztagombócot olajozzuk meg, és meleg helyen kelesszük a duplájára. Közben készítsük el a paradicsomszószt.
  3. A megkelt tésztát gyúrjuk át alaposan, majd sodorjuk hosszúkásra, és vágjuk 10 egyenlő darabra. A darabokból formázzunk gombócokat, majd azokat, amiket nem használunk fel, zacskózzuk be egyenként, és fagyasszuk le.
  4. Rétesliszttel megszórt gyúródeszkán lapítsuk ki a gombócokat, majd kézzel húzzuk kb. kistányérnyi méretűre a pizzákat.
  5. Melegítsünk elő közepes lángon egy teflonserpenyőt, emeljük bele a tésztát, kenjük meg a paradicsomszósszal, majd fedjük le. Ha a tészta alja aranybarna és a teteje sem nyers, tegyük a sütő grillje alá (ha nincs ilyen funkciónk, maximális fokozatra melegítsük elő, és legfelül süssük), és süssük addig, amíg a pizza széle aranybarna lesz. Ekkor szórjuk meg a reszelt Grana Padano sajttal, amit pár másodperc alatt "fonnyasszunk" rá a pizzára.
  6. Szórjuk meg a kész pizzát rukkolával és a negyedelt koktélparadicsommal, majd ha szeretnénk, csurgassunk rá pár csepp olívaolajat is.

A szósz elkészítése

  1. Vágjuk be a paradicsomok héját, majd forrázzuk le, így 2-3 percen belül könnyedén lehúzhatjuk a héjukat.
  2. Vágjuk apró darabokra a paradicsomokat, és egy fémszűrőn keresztül passzírozzuk át. Fontos, hogy ezt a lépést ne csaljuk el robotgéppel, különben a szószunk kesernyés és folyós lesz.
  3. Ízesítsük a szószt egy-két csipet sóval, majd tegyük félre.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 896
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

blanchetyler

Mióta szakács: 2012.11.07.
12 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pizza
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rukkolás-paradicsomos pizza, egyszerű serpenyős pizza, gyors serpenyős pizza, teflonserpenyőben készített pizza

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1976
rétesliszt 900 g
finomliszt 100 g
instant élesztő 2 tasak (7 gr)
víz 400 ml
cukor 2 teáskanál
3 teáskanál
paradicsom 3 db
1 csipet
grana padano 40 g
rukkola 10 g
koktélparadicsom 5 db