r
Nosalty Logó

Serpenyős pizza blanchetyler konyhájából

blanchetyler
Serpenyős pizza blanchetyler konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pizzatésztához (10 db pizza lesz belőle)

A szószhoz (2 pizzához elegendő mennyiség)

A feltéthez (2 pizzához elegendő mennyiség)

1976
Kalória
63.5g
Fehérje
397.7g
Szénhidrát
10.9g
Zsír
452.3g
Víz
13.6g
Koleszterin
17.8g
Élelmi rost
11.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pizzatésztához (10 db pizza lesz belőle)

A szószhoz (2 pizzához elegendő mennyiség)

A feltéthez (2 pizzához elegendő mennyiség)

Összesen 1976 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pizzatésztához (10 db pizza lesz belőle)

A szószhoz (2 pizzához elegendő mennyiség)

A feltéthez (2 pizzához elegendő mennyiség)

Összesen 3954 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pizzatésztához (10 db pizza lesz belőle)

A szószhoz (2 pizzához elegendő mennyiség)

A feltéthez (2 pizzához elegendő mennyiség)

Összesen 210 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5216.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    3756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    397.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    452.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    949 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4953 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 1976 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10433 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1544 mg
  • Nátrium
    7512 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    795.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    904.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    658 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    389 micro
  • β-karotin
    1897 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9906 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 3954 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    528 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

A pizzatésztához (10 db pizza lesz belőle)

  1. A vizet langyosítsuk meg, és oldjuk fel benne a cukrot, majd a két csomag élesztőt. Ha 10 perc múlva nem képződik rajta 2-3 cm-s habréteg, adjunk neki még pár percet, vagy adjunk hozzá még egy kis élesztőt.
  2. Keverjük össze a lisztet és a sót egy nagy tálban, majd öntsünk rá 3 dl-t a vízből. Robotgéppel, kenyérsütő gépben vagy akár kézzel kezdjük el összedolgozni a tésztát, utóbbi esetben 2-3 teáskanál olívaolajjal könnyíthetjük a procedúrát. Ruganyos, de nem ragadós tésztát kell kapnunk, közben korrigáljunk a maradék vízzel, vagy ha szükséges, 1-2 evőkanál liszttel. A kész tésztagombócot olajozzuk meg, és meleg helyen kelesszük a duplájára. Közben készítsük el a paradicsomszószt.
  3. A megkelt tésztát gyúrjuk át alaposan, majd sodorjuk hosszúkásra, és vágjuk 10 egyenlő darabra. A darabokból formázzunk gombócokat, majd azokat, amiket nem használunk fel, zacskózzuk be egyenként, és fagyasszuk le.
  4. Rétesliszttel megszórt gyúródeszkán lapítsuk ki a gombócokat, majd kézzel húzzuk kb. kistányérnyi méretűre a pizzákat.
  5. Melegítsünk elő közepes lángon egy teflonserpenyőt, emeljük bele a tésztát, kenjük meg a paradicsomszósszal, majd fedjük le. Ha a tészta alja aranybarna és a teteje sem nyers, tegyük a sütő grillje alá (ha nincs ilyen funkciónk, maximális fokozatra melegítsük elő, és legfelül süssük), és süssük addig, amíg a pizza széle aranybarna lesz. Ekkor szórjuk meg a reszelt Grana Padano sajttal, amit pár másodperc alatt "fonnyasszunk" rá a pizzára.
  6. Szórjuk meg a kész pizzát rukkolával és a negyedelt koktélparadicsommal, majd ha szeretnénk, csurgassunk rá pár csepp olívaolajat is.

A szószhoz (2 pizzához elegendő mennyiség)

  1. Vágjuk be a paradicsomok héját, majd forrázzuk le, így 2-3 percen belül könnyedén lehúzhatjuk a héjukat.
  2. Vágjuk apró darabokra a paradicsomokat, és egy fémszűrőn keresztül passzírozzuk át. Fontos, hogy ezt a lépést ne csaljuk el robotgéppel, különben a szószunk kesernyés és folyós lesz.
  3. Ízesítsük a szószt egy-két csipet sóval, majd tegyük félre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

Továbbra is dolgozom a "tökéletes pizza" projekten, ez a gyors serpenyős pizza ennek az eredménye. A sok rétesliszt isteni levegős, de roppanós állagot ad a tésztának, ráadásul kiválóan fagyasztható, így 10 pizzányi adagot készítek egyszerre, majd zacskóban egyenként lefagyasztom őket, ezeket később egy tál meleg vízben 10-15 perc alatt ki tudom olvasztani. A szósz amennyire egyszerű, annyira fantasztikus, a Grana Padano pedig bár nem kifejezetten pizzára lett kitalálva, a bolti gumis vagy éppen túl vizes mozzarelláknál sokkal jobb választás. Egy tésztagombócból egy kistányér méretű pizza készül, ezt vegyük figyelembe, ha farkaséhesek vagyunk. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek