Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-mozzarellás pizza

Fokhagymás-mozzarellás pizza
Fokhagymás-mozzarellás pizza
48 perc / előkészület: 40 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pizzában az a jó, hogy kevés hozzávalóból is egy bámulatosan jó finomság elkészíthető. Direkt egy nagyon egyszerű változatot választottam. Úgy gondoltam, beadom a derekam, és elárulom a hagyományos pizzareceptünket... A titka a liszt minőségében is rejlik, és abban, hogy egy egész ragadós és folyékony tésztával kell kezdenünk, amit apró lépésekben dolgozunk egy lágy tésztacipóvá. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálban összekeverjük a sóval. Az élesztőt felfuttatjuk langyos vízben. Fokozatosan a liszthez adagoljuk, miközben egy egyenletes tésztamasszává dolgozzuk. Ilyenkor a tészta még ragacsos, csorgassuk hozzá fokozatosan az olívaolajat, és lisztezett felületen formázzunk belőle egy egyenletes golyót. Takarjuk le, és hagyjuk 10 percet pihenni.
  2. Újra gyúrjuk át, és osszuk a cipót két részre. Majd újra gyúrjuk át mindkét cipót 5-5 percig, és újra osszuk a feleket két részre. 4 cipót kapjunk. Takarjuk le a deszkát egy tiszta, belisztezett konyharuhával, tegyük rá a golyókat, és takarjuk le őket egy nedves textíliával. Meleg helyen kelesszük további 40 percet. A sütőt előmelegítjük.
  3. A paradicsomokat egy tálba tesszük, egy villával durván összenyomjuk, sózzuk, fűszerezzük oregánóval és borssal. A fokhagymát összezúzzuk, és egy kanál olívaolajhoz keverjük. A tésztát kinyújtjuk (kb. 35 cm átmérő). A pizzalapokat megkenjük fokhagymás olajjal, a lapok szélét beszórjuk mozzarellával, és visszahajtjuk, ujjnyi vastagságúak legyenek a szélek.
  4. A paradicsomokat egyenletesen eloszlatjuk, jöhet rá a parmezán és a mozzarella. Középébe ízlés szerint pár bazsalikomlevél. 7-8 perc alatt tökéletesre sül.
  • sütési hőfok: 230°C
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 525
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
124 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

692
finomliszt 500 g
10 g
friss élesztő 10 g
víz 325 ml
cukor 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
fokhagyma 3 gerezd
bazsalikom 3 levél
mozzarella 200 g
parmezán sajt 25 g
koktélparadicsom 30 dkg
oregánó 1 kk
olívaolaj 1 ek