Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pisztácia torta

Pisztácia torta
Pisztácia torta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valahol a pisztáciás receptek között találtam az interneten ezt a kiváló tortát. Nagyon jól sikerült, Anyák napjára készítettem el, szív alakú formában. Költséges ugyan, de nekem megérte.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A karamellkrémhez

ajánlat

20-22 cm-es tortából kb 8-10 szelet lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tortaformát kivajazzuk (vagy sütőpapírral bélelt tepsit használunk).
  2. A pisztácia piskótával kezdünk. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat és az olajat. Félretesszük a kézi robotgépet, és spatulával dolgozunk tovább.
  3. Beleszitáljuk a lisztet, sütőport és hozzáadjuk a finomra őrölt pisztáciát is.
  4. 30-40 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A piskótát hagyjuk kihűlni, majd tortakerettel ellátva egy tálaló tálra tesszük.
  5. A karamellkrémhez a cukrot egy lábosban mérsékelt lángon karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat és a ricottát. Elzárjuk a tüzet, és belekeverjük a mascarponét, joghurtot és a zselatint.
  6. A piskótára simítjuk a krémet. Hűtőben legalább 3 órát hagyjuk dermedni (de a legjobb, ha éjszakára betesszük).
  7. Tálaláskor megszórjuk őrölt brontei pisztáciával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 252
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellkrémes pisztácia torta, pisztáciás torta, ricottás-mascarponekrémes torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

620
tojás 3 db
nádcukor 6 ek
napraforgó olaj 6 ek
sótlan pisztácia 50 g
tönkölybúza liszt 45 g
foszfátmentes sütőpor 1 teáskanál
nádcukor 120 g
vaj 30 g
ricotta 300 g
mascarpone 25 dkg
görög joghurt 200 ml
zselatinfix 1 csomag
sótlan pisztácia 3 ek