r
Nosalty Logó

Roppanós karamell torta

NS
Roppanós karamell torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Roppanós karamell réteg

Krém

596
Kalória
8.5g
Fehérje
89.8g
Szénhidrát
22.9g
Zsír
67.6g
Víz
159.4g
Koleszterin
728.6mg
Élelmi rost
65.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Roppanós karamell réteg

Krém

Összesen 596 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Roppanós karamell réteg

Krém

Összesen 4763 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Roppanós karamell réteg

Krém

Összesen 247 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 596 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    182.9 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5795.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1830 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    2100 mg
  • Nátrium
    1607 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    718.7 g
  • Cukor
    521 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    541 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1705 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 4763 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt 170 fokra bekapcsoljuk. A tortaformába szilikonos sütőpapírt teszünk.
  2. A tojásokat a cukorral nagyon sokáig habosra keverjük. Mikor megkóstoljuk, fontos, hogy ne érezzük a cukorszemcsét, mert az leszáll sütéskor a piskóta aljára, és ragadni fog.
  3. Majd a forró (a csapból jól kiengedett) vizet kanalanként hozzáadjuk.
  4. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszába forgatjuk 4-5 részletben. A kész tésztát a tortaformába borítjuk, és szép világosra sütjük. Nem szabad az ajtót kinyitni! 20-30 perc alatt megsül, tűpróbával ellenőrizzük.
  5. A kihűlt piskótát három felé vágjuk. Ekkor állunk neki a roppanós karamell rétegnek.

Roppanós karamell réteg

  1. A cukrot egy lábosban, lassú tűzön aranybarnára karamellizáljuk.
  2. Levesszük a tűzről, és addig kevergetjük, hűtjük, míg mézes állagú lesz.
  3. A piskóta alsó és középső szeletét megkenjük 2-3 mm vastagon. Amint rákanalazunk egy evőkanálnyit, rögtön szét is terítjük vele. Nagyon gyorsan köt.
  4. Míg hűl, elkészítjük a krémet.

Krém

  1. A cukrot egy lábosban (jó az előző, nem kell annyit mosogatni) karamellizáljuk. Egy kis tejben a pudingot csomómentesre keverjük.
  2. Mikor a karamell kész, felöntjük a maradék tejjel. A karamell hirtelen kőkemény lesz, de ahogy melegszik a tej, el fog olvadni. Mikor forr, a tejes vaníliapudingot hozzákeverjük, és sűrű krémet főzünk. Kihűtjük.
  3. A tejszínt a porcukorral habosra verjük, és 2-3 evőkanálnyit belekeverünk a kihűlt krémbe.
  4. A torta összeállítása: piskóta, roppanós karamell réteg (már rátettük), karamell krém, tejszínhab, majd újra a piskóta, roppanós karamell réteg, karamell krém, tejszínhab, piskóta. Tejszínnel borítjuk.
  5. A roppanós réteg nem sokáig marad roppanós. Mikor frissen esszük, így nagyon különleges. Ha másnap vagy később még van a tortából, már puhára olvad, amitől az egész piskóta karamell ízű lesz. Úgy is nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23

Saját fejlesztés, amit eddig bárki megkóstolt, elolvadt:-) Ha megkérdezem a családom, milyen torta legyen, mindig ezt választják. Úgyhogy már így kérdezem: milyen tortát szeretnél, kivéve karamell? A siker nem marad el soha, különleges, egyedi, krémes, roppanós, kérek még egy szeletet:-)!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek